SRBIJA NIJE VIDELA OVAKVU PREVARU: Umesto novca u menjačnicama davali... Ma, nećete verovati! (FOTO)
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

smajli banda

SRBIJA NIJE VIDELA OVAKVU PREVARU: Umesto novca u menjačnicama davali... Ma, nećete verovati! (FOTO)

Mediji su, nakon hapšenja osumnjičenih u julu 2016. godine pisali da se ta organizovana kriminalna grupa dogovarala sa radnicima menjačnica oko kupovine deviza van službenih prostorija
Objavljeno: 16:52h

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv četvorice osumnjičenih za prevaru tri menjačnice, kojima su prilikom kupovine deviza, u svežanj dinara umesto novca, stavljali listove papira na kojima je bio odštampan "smajli", rečeno je danas u tom sudu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na taj način su, kako se sumnja, oštetili tri menjačnice za više stotina hiljada evra.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal za zločinačko udruživanje i prevaru terete se Vojislav Novaković, (62) Dragan Đoković (49) , Bogdan Bogdanović (34) i Dejan Femić (36).

foto: Stock

Tužilaštvo za organizovani kriminal nikada nije saopštilo detalje iz optužnice, koju je 30. decembra potvrdio Specijalni sud.

Odlučujući po žalbama odbrane optuženih, Apelacioni sud je potvrdio prvostepeno rešenje Specijalnog suda i possto je optužnica sada stupi na snagu uskoro bi trebalo da im počne suđenje.

Apelacini sud smatra da je prvostepeni sud pravilno zaključio da dokazi i podaci prikupljeni dosadanjem toku postupka po svom kvalitetu i znaccaju pružaju dovoljan osnov o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje za koje se terete optužnicom, rekla je danas Tanjugu portparol suda Mirjana Piljić.

Prvostepeni sud je pravilno našao i da su ispunjeni marterijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju, te da nije potrebno bolje razjašnjenje stvari da bi se ispitala osnovanost optužnice, niti da se istraga dopuni, kao ni da postoje zakonski razlozi koji bi mogli da dovedu do obustave postupka, odnosno obijanja optužbe, smatra Apelacioni sud.

Mediji su, nakon hapšenja osumnjičenih u julu 2016. godine pisali da se ta organizovana kriminalna grupa dogovarala sa radnicima menjačnica oko kupovine deviza van službenih prostorija.

Plan je bio da obave zamenu 62.500.000 dinara. Posle obavljenog posla, zaposleni su po dolasku u menjačnicu shvatili da su prevareni.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.