JESI LI SVESNA DA ĆEŠ SAD DA UMREŠ? Dečko je pretukao Jovanu (18), a reakcija tužilašva je sramotna!
Foto: Shutterstock

skandalozno!

JESI LI SVESNA DA ĆEŠ SAD DA UMREŠ? Dečko je pretukao Jovanu (18), a reakcija tužilašva je sramotna!

Jovanu Milosavljević (18) iz Despotovca pretukao je njen dečko Radovan K. (21). Međutim, Osnovno tužilaštvo u ovom gradu je na osnovu lekarske dokumentacije to delo kvalifikovalo kao prekršaj iz oblasti javnog reda i mira, te odbacilo krivičnu odgovornost
Objavljeno: 11:13h

Oni su bili u vezi šest meseci, a Jovana je batine dobila posle proslave punoletstva njihovog zajedničkog rođaka u noći između 14. i 15. januara.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Radovan je sve vreme bio u šanku i pio je, posle smo otišli zajedno kod drugara. Nije mu bilo dobro, pa smo izašli napolje. Bilo mu je muka. Seli smo ispred zgrade, odjednom je ustao i krenuo da me napada da ga varam. Krenuo je da me udara. Seo je na mene, držao mi ruku na ustima i u isto vreme i udarao. Ispitivao me je sa kim ga varam. Pošto od mene odgovora nije bilo, on me je udarao sve jače. Onda me je oborio na pod i počeo da me šutira. Kada se na trenutak smirio, molila sam ga da me pusti da pozovem babu ili oca, navodno da se oprostim od njih. On mi je rekao: „Jesi svesna da ćeš sada da umreš? A znaš šta je najgore? Posle toga ću ubiti i sebe“ - priseća se Jovana.

Iako je pokušala da pobegne, nasilnik ju je ponovo sustigao, oborio na pod i šutirao u noge, glavu, stomak, leđa... Od siledžije je spasao rođak koji je naišao. Nesrećna Jovana je otišla 17. januara sa lekarskim izveštajem u policiju. Predala je i svoje fotografije sa modricama i njihovu prepisku u kojoj joj se Radovan izvinjava za batine.

A zbog formalnosti ishod je još strašniji.

- Ne postoji prijava, već samo njeno obaveštenje o događaju. U slučaju se ne stiču obeležja krivičnog dela za koje se krivično gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, već se događaj može kvalifikovati kao lake telesne povrede imajući u vidi izveštaj lekara, što se goni po privatnoj tužbi - navelo je tužilaštvo, obrazlažući šokantnu odluku.

Plašila se zbog hranitelja

Jovana kaže da slučaj nije odmah prijavila policiju „jer je u hraniteljskoj porodici i plašila se da je Centar za socijalni rad ne udalji iz opštine i ne premesti u neku drugu porodicu“.

Socijalna radnica Gordana Dobrosavljević ističe da je Jovana dobra i vredna devojka, kao i da nikada nije pravila probleme. Ona kaže da se „devojka uplašila i zbunila posle događaja, ali da se uz pomoć socijalnih radnika javila lekaru i podnela prijavu policiji“, te da se nadaju boljem ishodu.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.