NOVO SUĐENJE ZA PALJENJE AMBASADA ODLOŽENO ZA 8. MAJ: Sedmorica optuženih ponovo na klupi
Foto: Printscreen/youtube/kuba8430

bitan proces

NOVO SUĐENJE ZA PALJENJE AMBASADA ODLOŽENO ZA 8. MAJ: Sedmorica optuženih ponovo na klupi

Optuženi su da su organizovano došli do američke ambasade i gađali je kamenicama, bakljama i drugim predmetima i tako izazvali požar u kojem je poginuo Zoran Vujović
Objavljeno: 10:45h

U Višem sudu u Beogradu danas je trebalo da počne ponovljeno suđenje optuženima za paljenje američke ambasade 2008. godine u Beogradu, posle mitinga "Kosovo je Srbija". Suđenje je ipak odloženo za 8. maj.

Suđenje se ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je ukinuo prvostepenu presudu "zbog nerazumljivosti i protivurečnosti".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Presudom su optuženi bili osuđeni na uslovne kazne od 6 do 10 meseci zatvora zbog teškog krivičnog dela protiv opšte sigurnosti, dok je za nekoliko njih Apelacioni sud potvrdio kazne zbog nasilničkog ponašanja.

Na optuženickoj klupi dana će biti Dejan Vučković, Đorđe Tomin, Nikola Kosanović, Filip Backović Dragan Marinkov, Marko Novitović i Milan Tomas.

Oni su optuženi da su ispred objekta ambasade SAD "opšte opasnom radnjom izazvali opasnost za život i telo ljudi i imovinu većeg obima".

Prema navodima optužnice, oni su posle mitinga "Kosovo je Srbija", oko 18:30 sati organizovano došli do američke ambasade i gađali je kamenicama, bakljama i drugim predmetima i tako izazvali požar u kojem je poginuo Zoran Vujović.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.