TATA, MOLIM TE NEMOJ NA POSAO: Ćerka molila Željka da ne radi, uoči strašne tragedije u Kragujevcu!
Foto: Ministarstvo odbrane

zavladala je tišina

TATA, MOLIM TE NEMOJ NA POSAO: Ćerka molila Željka da ne radi, uoči strašne tragedije u Kragujevcu!

Kroz dvorište njihove kuće u naselju Jabučar danas su prolazile desetine prijatelja i rođaka koji su došli da izraze svoje saučešće.
Objavljeno: 22:38h

Tela kapetana Darka Kostića i pirotehničara Željka Nikolića i Dejana Kovačevića, trojice nestalih nakon eksplozije koja se 28. februara dogodila u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu, izvučena su ispod ruševina. U njihovim porodicama, nakon dana brige i nadanja, zavladao je težak muk. A od članova porodice uzeti su brisevi za DNK analizu posmrtnih ostataka koji su pronađeni.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U porodici Nikolića, zavladala je tišina. Kroz dvorište njihove kuće u naselju Jabučar danas su prolazile desetine prijatelja i rođaka koji su došli da izraze svoje saučešće.

KRAGUJEVAC PLAČE ZA NJIMA: Ovo su trojica radnika koji su nađeni mrtvi nakon stravične esksplozije! (FOTO)

Željkova majka Jelica (73) nije mogla da kaže ništa. Stara, skrhana, jedva je smogla snage da primi saučešće...

Dušica Nikolić, njegova sestra od strica, kaže da je Željko nakon razvoda od supruge pre sedam godina, ostao sam i zbog toga je na sebe preuzimao mnogo posla.

- Od tada je radio dva posla, kako bi izdržavao porodicu. On je pirotehničar, a nakon posla u Tehničko-remontnom zavodu, radio je kao konobar. Znao je da dođe kući tek u tri izjutra, legne da spava par sati, pa ponovo ode da radi - ispričala je ona.

Željko je za sobom ostavio dve ćerke, Tatjanu (19) i Tijanu (12).

- Mlađa kći je posebno bila vezana za njega. Tog jutra kada je krenuo na posao nije mogla da se razdvoji od njega. Grlila ga je, ljubila. Htela je da ostane kući. A on joj je rekao da mora da radi - ispričala je Dušica za "Blic".

Starija kći Tatjana je učenica Gimnazije. Ona je imala želju da radi u vojsci, i da upiše Vojnu akademiju. Kada će biti sahranjen, za sada se ne zna. Čeka se informacija iz vojske, kada mogu da se pruzmu tela.

"Nema reči kojom može da se opiše koliko nam je teško"

Nastavlja se horor u Kragujevcu: 70 radnika Tehničko-remontnog zavoda blokirano u šumi!

U porodici Dejana Kovačevića, supruga Ivana je jedva smogla da izusti neku reč.

- Predstavnici vojske su u večernjim satima zakucali na vrata, i saopštili mi da su u ruševinama pronađena tela. Uz to, rečeno nam je da mora da se uradi DNK analiza, kako bi se obavila identifikacija, i to od brata mog pokojnog muža Dalibora, ili od njegovih roditelja. Nema reči koja može da opiše koliko nam je teško, ali nakon tri dana agonije, neizvesnosti i čekanja, makar znamo ishod. Pretpostavljala sam da će ovako da se završi, ali sam ipak gajila tračak nade da je živ - ispričala je Ivana.

Porodice koje su od trenutka tragedije, od 15 sati i 19 minuta, kada je eksplodirao pogon za rasklapanje i uništavanje eksplozivnih sredstava, dok su radnici i vatrogasci pokušavali da ugase požar, bile u kontaktu, sada znaju jedno - sahraniće Dejana i Željka istog dana.

Kostićeva porodica zanemela od bola

Među trojicom nestalih, je i vojno lice, kapetan Darko Kostić (38). U njegovoj porodici niko nije mogao od bola da kaže ni jednu reč. On je u rodom iz Niša, supruga mu je iz Surdulice, i imaju jedno dete.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.