NISAM HTEO DA UBIJEM SVOG MARKA! Svedočenje mladića koji je upucao ROĐENOG BRATA u školskom dvorištu! (FOTO)
Foto: Aleksandar Jovanović Cile/Marina Lopičić

Tragično

NISAM HTEO DA UBIJEM SVOG MARKA! Svedočenje mladića koji je upucao ROĐENOG BRATA u školskom dvorištu! (FOTO)

- U životu nikoga ne bih mogao da ubijem, a pogotovo ne rođenog brata. Nisam hteo da usmrtim svog Marka, sve se slučajno desilo. Mnogo se kajem što sam to uradio i zbog toga upropastio život onima koje volim, mojim roditeljima, kao i sebi samom
Objavljeno: 10:55h

Ovo je na suđenju pred Višim sudom u Beogradu, po prvi put nakon skoro tri godine od tragedije, iznoseći svoju odbranu, drhtavim glasom rekao optuženi Miloš Jakovljević (21), koji se tereti za ubistvo brata Marka (16).

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je do detalja ispričao u sudu šta se sve događalo kobnog 21. aprila 2014. godine. Jakovljević tvrdi da je tog popodneva bio zajedno sa bratom kod prijatelja Nikole Stankovića, sa još nekoliko drugara. Tamo je popio dva-tri piva, a onda su Marka pozvale bivša devojka i drugarica da im se zajedno sa ostalima pridruže u dvorištu osnovne škole u Kaluđerici, što su oni i učinili.

Miloš je sudu objasnio da su on i njegovi drugari sedeli za jednim, dok je Marko sa drugaricama bio za drugim stolom. Pričali su, šalili se, a Miloš je, kako tvrdi, tu načeo još jednu limenku piva. Ipak, istakao je da je bio "pripit, ali ne i pijan".

foto: Marina Lopičić

Jednog trenutka, otišao je, kako kaže, da mokri iza školske zgrade, a onda je produžio do žbunja, kako bi uzeo pištolj. Tamo su ga dva-tri dana ranije, on i njegov drug Petar Jakovljević tu sakrili.

- Petar i ja nameravali smo da narednih dana idemo da pucamo u vazduh u obližnjoj šumi - objasnio je Miloš. - Pištolj smo sakrili u žbunju, a on je inače vlasništvo Petrovog oca, koji ga je krio u podrumu njihove nove kuće. Ne znam da li ima dozvolu za oružje, ali znam da mi je Petar rekao da u njemu ima municije. Ni on ni ja nismo to proveravali u školskom dvorištu. Napominjem da smo ga tada sakrili i da on nije opalio.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.