ĐOKIĆI LIKVIDIRANI, JOVAN UBIJEN NA PARKINGU, DALIBOR UPUCAN ISPRED, A DRAGA U LOKALU: Sve ih povezuje 1 stvar
Porodica Đokić, Foto: Kurir/Dragan Ilić, MONDO - STEFAN STOJANOVIĆ

tragedije

ĐOKIĆI LIKVIDIRANI, JOVAN UBIJEN NA PARKINGU, DALIBOR UPUCAN ISPRED, A DRAGA U LOKALU: Sve ih povezuje 1 stvar

Jovan Janićijević ubijen je u Veterniku, tročlana porodica Đokić u selu Moravac, Dalibor Despotović na Voždovcu, Dragan Pantelić u Zemunu

Objavljeno:

Vlasnik menjačnice u Novom Sadu Jovan Janićijević (47) ubijen je prošlog utorka u poslepodnevnim satima na parkingu u Veterniku, gde se, kako se sumnja, nakon poziva našao sa ubicom. On nije jedini koji je u ovom biznisu mučki likvidiran.

Tročlanu porodicu Đokić iz Aleksinca ubio je, kako se sumnja, Goran Džonić, Dalibor Despotović je ubijen na Voždovcu kada je izašao iz lokala, a Dragana Pantelića u njegovoj menjačnici u Zemunu ubio je Branislav Muratagić.

Ubijen na parkingu

Vlasnik menjačnice Jovan Janićijević ubijen je na parkingu u Veterniku, u Ulici Nova 34. Njegovo telo pronađeno je iza automobila oko 20 sati, a sumnja se da se tu nalazilo nekoliko sati.

Mesto gde je ubijen Jovan Janićijević
Mesto gde je ubijen Jovan Janićijevićfoto: Kurir

Jovan je kobnog dana sedeo u menjačnici, a oko 17 sati javio se na telefon nakon čega se negde odvezao kolima. Veruje se da je tada išao da se nađe sa osobom koja ga je ubila.

Kamere sa jednog objekta u blizini parkinga zabeležile su trenutak ubistva. Na snimku se vidi kako su žrtva i osumnjičeni zajedno došli kolima i parkirali se. U vozilu se vidi koškanje i tuča, a potom i da je Jovana iz vozila izvukla osoba koja je bila s njim unutra, preko suvozačevog sedišta, a potom ga ostavila ispred auta u zaklon i pobegla sa lica mesta. Policija je ubicu identifikovala i za njim traga.

Meštani Veternika rekli su da je ubijeni bio plav i natečen od udaraca. Mediji su preneli da je on navodno zadobio i ubode nožem, a da je tragova krvi bilo u njegovom vozilu. Jedan meštanin je, prema pisanju medija, rekao da je čuo na licu mesta navodno pronađeno oko 150 evra, koji su bili umrljani krvlju.

Prijatelj ubijenog Jovana naveo je da je on poreklom iz Konjica, kao i da je živeo u blizini menjačnice sa majkom i da se stalno o njoj brinuo. Prema njegovim rečima, uvek je bio korektan prema radnicima i prijateljima.

Đokići ubijeni, pa zapaljeni

Ubijena porodica Đokić
Ubijena porodica Đokićfoto: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

Porodica Đokić ubijena je u septembru 2021. godine.

Goran (57), njegova žena Gordana (56) i ćerka Lidija (26) iz Aleksinca ubijeni su 27. septembra 2021. godine. Nekoliko dana kasnije pronađen je njihov automobil u ataru sela Tešica koji je bio spaljen, a njihova spaljena tela pronađena istog dana na jednoj parceli u selu Moravac. Svo troje ubijeni su iz pištolja.

Mesec dana nakon trostrukog ubistva uhapšen je brat od tetke ubijenog Gorana, Goran Džonić iz Moravca. On je inače, nakon zločina prisustvovao sahrani ubijenih.

Goran Džonić
Goran Džonićfoto: Printscreen/Facebook

Kobne večeri Đokići su bili u poseti Goranovoj majci u Moravcu, odakle su krenuli kući, međutim tamo nikada nisu stigli. Sumnja se da ih je Džonić namamio tako što ih je slagao da mu se pokvario skuter, a potom ih ubio u automobilu, pa njihova tela spalio.

U voćnjaku pored kuće Džonićevog sina nađen je deo novca ukradenog od Đokića, a ostatak u kući Gorana Džonića.

Džonić je u međuvremenu menjao iskaze, ali i pokušao da zločin svali na svoje sinove i braću Milošević iz Moravca, protiv kojih nikakvi dokazi nisu pronađeni i koji su neko vreme proveli u pritvoru. Optužnica protiv Gorana Džonića je nedavno potvrđena.

Ubijeni Goran Đokić je 20 godina držao menjačnicu u Aleksincu.

Ubijen kada je izašao da baci smeće

Dalibor Despotović
Dalibor Despotovićfoto: Kurir / Damir Dervišagić

Dalibor Despotović je ubijen kada je izašao da baci smeće.

Dalibor Despotović ubijen je u februaru 2018. godine, u trenutku kada je izašao iz svoje menjačnice na Voždovcu, kako bi bacio smeće, pred kraj radnog vremena.

Za Despotovića se navodilo da je navodno bio član obezbeđenja Slobodana Šaranovića, koji je ubijen godinu dana ranije u Budvi, a suđeno mu je za ubistvo Nikole Bojovića.

Napadač je ispalio Despotoviću nekoliko hitaca u glavu, nakon čega je pobegao "audijem A6" koji ga je čekao, a to vozilo je kasnije zapaljeno u Leštanima. Na licu mesta pronađeno je šest čaura.

Despotović je od ranije bio poznat policiji. Hapšen je 2010. kao deo kriminalne grupe koja se dovodila u vezu sa neuspelom pljačkom kombija za prevoz novca u Požarevcu i nizom pljački banaka u Beogradu. Tada je otkriveno da su on i Milošem Kljajić, za kog se navodi da je takođe bio pripadnik Šaranovićevog obezbeđenja, u iznajmljenim stanovima na Karaburmi i Zvezdari krili arsenal oružja i lažne policijske značke.

Neposredno posle ubistva sumnjalo se da je likvidacija zapravo osveta za planiranje atentata na Luku Bojovića.

Ubijen u lokalu

Dragan Pantelić ubijen je kada je zatvarao svoj lokal.

Dragan Pantelić
Dragan Pantelićfoto: Pritnscreen

Dragan Pantelić (55), vlasnik menjačnice u Zemunu, ubijen je u večernjim satima 17. decembra 2019. u ulici 22. oktobra u trenutku kada je zatvarao svoj lokal.

U trenutku kada je uneo reklamne panoe, napadač je ušao za njim kroz kozmetički salon sa kojim je menjačnica bila povezana, i ispalio u njega nekoliko hitaca. Nakon toga je ušao u menjačnicu i iz nje uzeo novac različitih valuta, u ukupnoj vrednosti od oko 50.000 evra.

Komšije su Pantelića opisale kao ljubazanog i porodičnog čoveka, koji je u menjačnici koju je imao oko deset godina, radio od jutra do mraka. Pantelić je iza sebe ostavio troje dece.

Nekoliko dana nakon ubistva, policija je uhapsila osumnjičene Branislava Muratagića i njegovu suprugu Georginu Jovčić Muratagić.

U julu prošle godine Viši sud u Beogradu Branislava je osudioprvostepenom presudom na 20 godina zatvora zbog teškog ubistva iz koristoljublja, a njegova supruga Georgina oslobođena je optužbe da je bila saučesnik u zločinu.

Muratagiću je tada produžen pritvor, a sudija mu je izrekla i meru oduzimanja imovine, odnosno dva automobila, koja je kupio nakon ubistva, kao i određenu količinu novca u različitim valutama koju je ukrao iz menjačnice.

Više javno tužilaštvo, koje je za Muratagića tražilo od suda da se osudi na kaznu doživotnog zatvora, a njegovu suprugu na 10 godina zatvora, najavilo je da će se žaliti na ovu presudu.

Georgina se teretila da je nakon zločina, po prethodnom dogovoru sa suprugom, kada je došao kući uzela njegovu odeću kako bi sakrila tragove, a navodilo se i da je bračni par deo novca trošio na iznajmljivanje stana, kupovinu automobila i na druge lične potrebe, dok su drugi deo novca sakrili u kući Muratagićeve majke.

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.