Muž je prebio, a lekari joj NAPLATILI BATINE jer nije imala uput! NEZAPAMĆEN SKANDAL U BEOGRADU!
Foto: Shuterstock

srpska bruka

Muž je prebio, a lekari joj NAPLATILI BATINE jer nije imala uput! NEZAPAMĆEN SKANDAL U BEOGRADU!

Iz Sigurne kuće, gde je nesrećna žena trenutno smeštena, poručuju da lekari nipošto nisu smeli da uzmu novac, jer se po zakonu takve intervencije ne naplaćuju, a posebno ne žrtvama porodičnog nasilja!
Objavljeno:

Beograđanka Maja P., koju je brutalno pretukao suprug, morala je da plati specijalistički pregled na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju pri Stomatološkom fakultetu jer navodno nije imala uput!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Iz Sigurne kuće, gde je nesrećna žena trenutno smeštena, poručuju da lekari nipošto nisu smeli da uzmu novac, jer se po zakonu takve intervencije ne naplaćuju, a posebno ne žrtvama porodičnog nasilja, prenosi Informer.

Maja se u subotu, posle višesatnog maltretiranja, spasla skokom sa prozora porodičnog stana, posle čega ju je pokupila Hitna pomoć i odvezla u Urgentni centar. Posle ukazane pomoći zbog teških povreda lica prebačena je na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju.

- Zakazali su mi novi pregled za ponedeljak. Došla sam u pratnji jedne osobe iz Sigurne kuće i imala sam urednu potvrdu da sam žrtva porodičnog nasilja. I pored toga, tražili su mi 900 dinara za pregled. Na sreću, imala sam novac pa sam to platila, ali ne i za ostala snimanja i pretrage koje je trebalo da obavim - priča ova teško pretučena žena.

Koordinatorka Sigurne ženske kuće Vesna Stanojević kaže da je frapirana saznanjem da je nekome palo na pamet da žrtvi teškog porodičnog nasilja naplati lekarsku pomoć.

foto: Petar Lazović

- Sticajem okolnosti, Maja radi i nešto je uspela da uštedi. Pitam se šta bi se dogodilo da nije imala novac kod sebe. Da li bi je možda vratili - pita Stanojevićeva.

Miroslav Vukadinović, dekan Stomatološkog fakulteta, u okviru kog i radi Klinika za maksilofacijalnu hirurgiju, kaže da je reč o nesporazumu i da će Maji novac biti vraćen.

- Kolege su me obavestile da su samo poštovale proceduru, a ta pravila nalažu da se mora imati uput ukoliko se ne radi o hitnoj intervenciji. Ovde se radilo o kontrolnom pregledu posle hitne intervencije - objašnjava Vukadinović.

On priznaje da su njegove kolege znale da je reč o žrtvi porodičnog nasilja, ali da ih ne može kriviti što su ispoštovali protokol.

- U svakom slučaju, pare ćemo vratiti. Trudićemo se ubuduće i da bolje sarađujemo sa Sigurnom kućom - kaže za Informer Vukadinović.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.