VLADAN RADOSAVLJEVIĆ KOJI JE STRADAO OD UJEDA PASA PRVI JE URADIO JEDNU STVAR U SRBIJI: Po tome će ga pamtiti MNOGI
Vladan Radosavljević, Foto: Printscreen/Youtube/PG Mreža

TRAGEDIJA

VLADAN RADOSAVLJEVIĆ KOJI JE STRADAO OD UJEDA PASA PRVI JE URADIO JEDNU STVAR U SRBIJI: Po tome će ga pamtiti MNOGI

a mestu tragedije i danas su policijaci iz Policijske stanice Mladenovac

Objavljeno:

Analitičar i novinar Vladan Radosavljević (62), koji je preminuo sinoć nakon što su ga izujedali psi u blizini njegove vikendice u Velikoj Ivanči, bio je poznati novinar, osnivač nekoliko ugladnih medija i novinarskih škola, a ostaće upamćen i kao voditelj jednog antologijskog TV duela tokom predsedničkih izbora..

Radosavljević je sa suprugom Olgom (58) boravio u vikendici a kobni napad se desio kada je otišao u šetnju i tada su ga napali psi. On je uspeo da pozove svoju ženu, koja je krenula ka njemu, ali kada je stigla, zatekla je izujedano telo Radosavljevića i tri krvava psa.

Na mestu tragedije i danas su policijaci iz Policijske stanice Mladenovac sa dežurnim zamenikom Osnovnog javnog tužilaštva u Mladenovcu koji obavljaju uviđaj. Iz MUP-a su prethodno saopštili da je Radosavljević ubrzo nakon ujeda iskrvario i preminuo na licu mesta, a da je njegovo telo odvezeno na obdukciju. Njegovu suprugu su psi takođe napali i ona je hospitalizovana.

Kosmaj
Kosmajfoto: Kurir

Vodio prvi predsednički TV duel

Vladan Radosavljevié je roden je 1960. u Beogradu. Završio je gimnaziju na Banovom brdu, i dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti. Novinarstvom je počeo da se bavi na Studiju B od sredine osamdesetih, i to prvo na radiju, a zatim i na prvoj nezavisnoj televiziji, NTV Studio B, gde je kao direktor produkcije učestovao u njenom osnivanju.

Nakon Studija B, Radosavljević je godinama radio u beogradskom Medija centru gde je nastavio svoju borbu za slobodu medija.

Bio voditelj prvog TV duela u srpskim medijima, 2002. godine, između predsedničkih kandidata Miroljuba Labusa i Vojislava Koštunice. Godinama je radio u beogradskom Medija centru, a jedno vreme i kao direktor.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/PG Mreža

Osnovao školu za mlade novinare

Godinama je sarađivao sa Produkcijskom grupom Mreža, a sa kolegama iz PG Mreže 2007. godine osniva TV Akademiju koja se bavila obukom mladih novinara, učeći ih ne samo novinarskom zanatu već i najvažnijim etičkim standardima profesije.

Radosavljević je dve godine radio i kao glavni urednik na "Televiziji Banat" iz Vršca, a potom je, do 2020. godine blisko sarađvao sa TV Šabac.

- Vladan Radosavljević je bio zagovornik etičkog i profesionalnog novinarstva kome je bio posvećen do kraja. Ostaće upamćen i po tome što je bio voditelj prvog TV duela izmedu predsedničkih kandidata Miroljuba Labusa i Vojislava Koštunice na izborima koji su održani 2002. godine - objavili su na Tviteru iz PR Mreža.

Dodaju da način na koji je Vladan Radosavljević preminuo čini njegovu smrt još potresnijom. Od Radosavljevića se na društvenim mrežama oprostio i njegov dugogodišnji kolega voditelj Vojislav Nedeljković koji je rekao da ga je zatekla vest o preranoj i tragičnoj smrti kolege.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.