BIVŠI ZAMENIK NAČELNIKA SBPOK OSUĐEN ZA POMAGANJE MARKU MILJKOVIĆU: Papić ide na Apelacioni sud, ova mu KAZNA PRETI
Goran Papić, Foto: Nenad Kostić

razmatranje žalbi

BIVŠI ZAMENIK NAČELNIKA SBPOK OSUĐEN ZA POMAGANJE MARKU MILJKOVIĆU: Papić ide na Apelacioni sud, ova mu KAZNA PRETI

Na ovoj sednici biće razmatrane žalbe na presudu Višeg suda u Beogradu od 23. avgusta

Objavljeno:

Pred Apelacionim sudom u Beogradu u ponedeljak će se održati sednica za razmatranje žalbi na prvostepenu presudu kojom je bivši zamenik načelnika SBPOK-a Goran Papić osuđen na kaznu zatvora od godinu i četiri meseca, jer je u aprilu 2020. godine urgirao da se istog dana vrati zaplenjeno blindirano vozilo Marku Miljkoviću, sada optuženom za organizovanje kriminalne grupe i niz teških krivičnih dela.

Sednica će se održati u zagradi Apelacionog suda u Nemanjinoj ulici i biće otvorena za javnost.

Na ovoj sednici biće razmatrane žalbe na presudu Višeg suda u Beogradu od 23. avgusta, nakon čega će sud odlučiti da li će presudu potvrditi u celosti, prinačiti, ukinuti i naložiti ponavljanje suđenja ili sam otvoriti pretres i izvesti ključne dokaze a potom pravosnažno presuditi.

1 / 4 Foto: NENAD KOSTIĆ

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je nakon presude saopštilo da će uložiti žalbu na visinu izrečene kazne.

Prvostepeni sud je Papiću izrekao i meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti u trajanju od 10 godina, a u kaznu zatvora mu je uračunato vreme provedeno u pritvoru.

Tokom suđenja Papić je negirao optužbe.

On je optužen za krivično delo trgovina uticajem za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Tužilaštvo je u optužnom predlogu zatražilo od suda da mu izrekne kaznu od četiri godine zatvora.

Papiću se optužnim predlogom na teret stavlja da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Takođe, Papiću u aprilu treba da počne drugo suđenje, povodom optužbi da su on i Branislav Pandur u noći između 11. i 12. septembra 2020. godine, kao starešine u SBPOK-u, iskorišćavanjem svojih službenih položaja, sprečili hapšenje i procesuiranje pripadnika kriminalne grupe N.K.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.