POLICAJCI IZ NS PORUČILI: Zašitite nas, ne veličajte kriminalce u rijalitijima!
Foto: B92 printscreen

bunt!

POLICAJCI IZ NS PORUČILI: Zašitite nas, ne veličajte kriminalce u rijalitijima!

Više stotina policajaca protestovalo je ispred zgrade novosadskih sudova zahtevajući strože kazne za napade na policajce i brže rešavanje takvih slučajeva
Objavljeno: 07:06h

Protest su pokrenuli predstavnici Sindikata srpske policije, koje su danas primili i predstavnici Osnovnog suda i Tužilaštva u Novom Sadu, kako bi saslušali njihove zahteve, ali konkretnih razgovora nije bilo.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Predsednik Sindikata srpske policije Lazar Ranitović rekao je da od sudova zatražio da prilikom procesuiranja krivičnog dela napad na policijskog sluzbenika i ometanje policijskog sluzbenika u vršenju dužnosti poštuju striktno zakon i ne dozvole da višestruki povratnici dobiju mogućnost da budu pušteni na slobodu. On je apelovao na sudije da višestrukim prestupnicima i onima koji su napali policajaca ne daju uslovne kazne i ne prolongiraju rešavanje takvih slučajeva. Sindikat je apelovao na medije u Srbiji da prestanu da veličaju kriminalce u tabloidima i rijaliti programima, te da spreče da "oni budu ti oko kojih će se Srbija vrteti", već da to budu "uspešni sportisti, hemičari, naučnici". Policajci su poručili da cilj protesta nije uticaj na pravosuđe i tužilastvo, te da protest nije političke prirode i nema veze sa političkim strankama. "Došli smo ovde i da javno pitamo sudije i tužioce da li ima pritisaka na njih. Razumemo da su i oni ljudi od krvi i mesa i sa se možda plaše za svoju bezbednost, ali onda možemo zajedno da tražimo od države da ih policija obezbeđuje", rekao je Ranitović. On je dodao da ako policija može da obezbeđuje "razne starlete, estradne zvezde i zaštićene svedoke", onda može u cilju boljeg sutra za decu Srbije, da obezbeđuju i sudije i tužioce.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.