UHAPŠEN ZBOG UBISTVA: Velja Nevolja LIKVIDIRAO Miloševića zbog droge?!
Foto: Zorana Jevtić

AKCIJA U KAFANI NA NBG

UHAPŠEN ZBOG UBISTVA: Velja Nevolja LIKVIDIRAO Miloševića zbog droge?!

Pripadnici MUP-a Beograd su u subotu uveče, prilikom racije u jednoj kafani u Novom Beogradu, zajedno sa Veljom Nevoljom uhapsili i Mirka Miloševića (29) i četvoricu njihovih drugova
Objavljeno: 10:15h

Veljko Belivuk (32) zvani Velja Nevolja, vođa navijača Partizana, pao je zbog sumnje da je ubio Vlastimira Miloševića (34), šefa agencije za obezbeđenje prestoničkih klubova, objavio je "Alo. Prema tim saznanjima, motiv surove likvidacije je borba za prevlast u obezbeđivanju prestoničkih klubova, koji su najprofitabilnije narko-tržište!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On će danas će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Nakon saslušanja tužilaštvo će odlučiti o daljem toku postupka, kao i da li će tražiti da mu se odredi pritvor.

Podsetimo, pripadnici MUP-a Beograd su u subotu uveče, prilikom racije u jednoj kafani u Novom Beogradu, zajedno sa Veljom Nevoljom uhapsili i Mirka Miloševića (29) i četvoricu njihovih drugova.

- Za Miloševićem je odranije bila raspisana potraga jer nije otišao na izdržavanje kazne. On je svojevremeno uhapšen i osuđen sa Aleksandrom Stankovićem zvanim Sale Mutavi zbog trgovine drogom. Osuđen je na pet i po godina zatvora, a ostalo mu je da odsluži još četiri, jer mu je pritvor uračunat u kaznu. Od četvorice mladića sa kojima su bili u kafani, njih dvojica su izašli iz zatvora na vikend odsustvo. Osumnjičenom Belivuku je određeno zadržavanje do 48 sati, posle čega će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu. Milošević je upućen u zatvor na izdržavanje stare kazne, dok su robijaši na vikendu i druga dvojica iz ovog društva posle provere pušteni - rekao je izvor iz policije.

foto: Nebojša Mandić

Ekspresno hapšenje Velje Nevolje, jednog od najbližih prijatelja ubijenog vođe navijača Partizana Saleta Mutavog, usledilo je svega pet dana posle ubistva u krugu dvojke, jer ga je neko najverovatnije "odrukao"!

- Posle ubistva Vlastimira Miloševića 30. januara, nasred tramvajskih šina u centru grada, po noćnim klubovima se šuškalo da iza likvidacije navodno stoji Velja Nevolja! Ima indicija da ga je ocinkario neko iz njegove ekipe i da je zahvaljujući tome uhapšen. Proverava se da li su sumnje osnovane i da li je zaista umešan u zločin ili mu je sve napakovano upravo zbog prljavog rata za prevlast u obezbeđivanju klubova! Moguće je takođe da je Velja Nevolja hteo da osveti Saleta Mutavog, što se takođe proverava. Ubijeni karatista je ranije bio u sukobu sa Saletom Mutavim - kaže ovaj sagovornik.

Posao obezbeđivanja splavova, diskoteka i noćnih klubova na teritoriji Beograda je izuzetno unosan, dobro plaćen i zbog toga su sukobi ponovo eskalirali.

- Onaj ko kontroliše obezbeđivanje tih objekata automatski postaje vladar trgovine drogom! Zbog toga se godinama u beogradskom podzemlju dešavaju obračuni između kriminalnih grupa. Sličan vatreni obračun odigrao se u junu 2013. ispred splava „Fristajler“, kada su ranjena trojica mladića! Opštepoznato je da taj splav obezbeđuju navijači „alkatraza“, što je smetalo suparničkom taboru „delija“. Nekoliko meseci pre obračuna ispred „Fristajlera”, buknuo je sukob i na splavu „Brodarac“, gde su „delije“ radile kao obezbeđenje, ali se situacija brzo smirila - podseća izvor iz policije.

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.