ANALIZA LEKARA: U Haškom tribunalu nema epidemije kancerogenih oboljenja!
Foto: Beta

Odbijen Karadžićev zahtev

ANALIZA LEKARA: U Haškom tribunalu nema epidemije kancerogenih oboljenja!

Analizu je sproveo stručni tim zdravstvenog centra u Roterdamu, koji je odbacio navode Karadžićeve odbrane kako u haškom pritvoru postoji "epidemija malignih oboljenja"
Objavljeno:

Stručna analiza sprovedena na zahtev odbrane haškog optuženika Radovana Karadžića da se istraže učestali uzroci oboljevanja od malignih bolesti u pritvoru Haškog tribunala u Ševeningenu, pokazala je da nema veze između uslova u pritvoru i pojave raka kod zatvorenika, objavila je danas Balkanska istraživaccka mrezza (BIRN), prenosi HINA.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Analizu je sproveo stručni tim zdravstvenog centra u Roterdamu, koji je u zaključku odbacio navode Karadžićeve odbrane kako u haškom pritvoru postoji "epidemija malignih oboljenja", jer nije utvrđeno da su zatvorenici izloženi povećanom riziku oboljenja od raka.

Doktori zdravstvenog centra "Erasmus" u Roterdama su sekretarijatu Haškog suda poslali završni izveštaj nakon analize obolelih osoba koje se nalaze u pritvoru u Ševeningenu. U izveštaju se navodi da ne postoje dokazi o povećanju obolelih u pritvoru.

"U ovom slučaju radi se o mešavini različitih vrsta raka koje imaju različite uzroke, a koji su najverovatnije započeli pre nego što su osobe pritvorene. Dakle, verovatnost da postoji određeni povećani rizik od oboljenja rakom je nemoguć", navodi se u izveštaju.

BONUS VIDEO:

Kafana Zlatna moruna - mesto gde je Princip igrao bilijar i planirao atentat

(Espreso.co.rs / Hina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.