ZAUSTAVILI SU KAMION, A U NJEMU...: Otkrivena pljačka RTB BOR, ovako su odnosili milione evra!
Foto: RTB Bor

provaljeni

ZAUSTAVILI SU KAMION, A U NJEMU...: Otkrivena pljačka RTB BOR, ovako su odnosili milione evra!

Šema pljačke je bila takva da je kamion u RTB ulazio sa rezervnim reervoarom za vodu, zapremnine 2,2 tone i dodatnim materijalom, nalik na otpadni bakar, koji je trebao da se pretopi u borskoj topionici
Objavljeno:

Pripadnici borske policije sprečili su, kako se sumnja, pljačku bakra u RTB ‘’Bor’’ koja, navodno, traje više od godinu dana i na osnovu koje se pretpostavlja da je ovo preduzeće oštećeno za - više miliona evra – saznaju ‘’Novosti’’!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Naime, kamion jedne firme, koja se u Boru pominje kao organizator besplatnih gostovanja popularnih narodnih pevača u gradu bakra, zaustavljen je na izlazu iz RTB i u njemu je pronađen najčistiji bakar.

Šema pljačke je bila takva da je kamion u RTB ulazio sa rezervnim reervoarom za vodu, zapremnine 2,2 tone i dodatnim materijalom, nalik na otpadni bakar, koji je trebao da se pretopi u borskoj topionici. Nakon merenja na vagi, voda je ispuštana tokom vožnje, a ‘’lažni’ bakar je išao na pretapanje.

U zamenu za tu robu, kamion je punjen katodnim bakrom, pa ispada da je taj metal, zapravo, plaćan običnom vodom i materijalom koji je daleko jeftiniji od bakra. Za sada se ne zna koliko je RTB oštećen na ovaj način, ali neke prognoze kazuju da je šteta blizu – 20 miliona evra!

Istraga je u toku.

Bonus video:

Sonja Biserko: Srbija će morati da prizna Kosovo

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.