Priveden čuveni Mija, bivši vođa voždovačkog klana!
Foto: Privatna arhiva

Uspešna akcija policije

Priveden čuveni Mija, bivši vođa voždovačkog klana!

- Nije se opirao hapšenju, ali je bio iznenađen. Za njim su mesecima tragali inspektori petog odeljenja beogradske policije, koji se bave požarima i eksplozijima. Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati - objašnjava izvor iz istrage
Objavljeno: 14:35h

Miodrag Baškalović zvani Mija (51), nekadašnji vođa voždovačkog klana i jedan od preživelih aktera čuvenog dokumentarca „Vidimo se u čitulji”, uhapšen je prekjuče na Voždovcu, objavio je „Alo!”.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Nije se opirao hapšenju, ali je bio iznenađen. Za njim su mesecima tragali inspektori petog odeljenja beogradske policije, koji se bave požarima i eksplozijima. Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati - objašnjava sagovornik ovog lista.

Uhapšeni Baškalović poznat je i kao jedan od preživelih aktera „Vidimo se u čitulji”, a nekada je bio na čelu voždovačkog klana. Sumnjiči se za podmetanje požara, a interesantno je da mu je nadimak dok je bio na „vrhuncu slave” bio upravi Mija Piroman.

- Inspektori sumnjaju da ima veze sa jednim podmetnutim požarom u Beogradu, ali tek nakon njegovog saslušanja u tužilaštvu znaće se koja mu je tačno bila uloga - dodaje naš sagovornik.

foto: Printscreen, Youtube

U takozvanoj beloj knjizi MUP-a, vo­ždo­vač­ki klan ne­kad je slo­vio za „naj­ja­ču eki­pu u gra­du“. „Ze­nit” su doživeli za vre­me še­fo­va­nja Gora­na Vu­ko­vi­ća Maj­mu­na, ko­ji se „pro­sla­vio “ubi­stvom Lju­bo­mi­ra Ma­ga­ša, po­zna­ti­jeg kao Lju­ba Ze­mu­nac, u Frank­fur­tu. U po­li­ci­ji tvrde da je Vu­ko­vić i for­mi­rao gru­pu ko­ja je po­če­tkom de­ve­de­se­tih važila za „naj­or­ga­ni­zo­va­ni­ju i naj­bru­tal­ni­ju u kri­mi­nal­nim sre­di­nama na pod­ruč­ju ce­log Be­o­gra­da”. Ova eki­pa če­sto je bi­la u su­kobu sa dru­gim “ko­le­ga­ma” pa je do­sta čla­no­va ubi­je­no - Alek­sandar Kne­že­vić Kne­le, Bo­jan Ba­no­vić, Ro­meo Sa­vić, Zo­ran Dimitrov Žu­ća... a kra­jem 1994. go­di­ne stra­dao je i sam Vu­ko­vić.

Na nje­go­vo me­sto tada je usko­čio Mi­ja Ba­ška­lo­vić, uče­snik, ka­ko po­li­cija na­vo­di, mno­gih oružanih ob­ra­ču­na, u ko­ji­ma je i sam vi­še pu­ta ra­nja­van.

BONUS VIDEO:

ESPRESO.CO.RS u poseti migrantima

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.