U ponedeljak nova presuda Dragoljubu Peurači!
Foto: Dado Đilas

nastavak procesa

U ponedeljak nova presuda Dragoljubu Peurači!

To će biti druga prvostepena presuda u ovom slučaju pošto je prvu presudu kojom je bio osuđen na pet godina zatvora prošle godine ukinuo Apelacioni sud po žalbi i naložio da mu se ponovi suđenje
Objavljeno: 11:14h

Specijalni sud u Beogradu zakazao je za ponedeljak 31. januar izricanje presude bivšem direktoru Inspekcije za rad Ministarstva rada Dragoljubu Peurači povodom optužbi da je primio mito.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

To će biti druga prvostepena presuda u ovom slučaju pošto je prvu presudu kojom je bio osuđen na pet godina zatvora prošle godine ukinuo Apelacioni sud po žalbi i naložio da mu se ponovi suđenje.

Peurača se tereti da je 11. do 19. marta 2014. godine "kao službeno lice, u svojstvu direktora Inspektorata za rad u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike, neposredno zahtevao i primio poklon za sebe, da u okviru svojih službenih ovlašćaenja ne izvrši službenu radnju koju ne bi smeo izvršiti".

U optužnici se navodi da je u dva navrata od pojedinih preduzeaa tražio iznose od po 30 i 50 hiljada evra na ime poklona, kako bi sprečio inspektore da podnesu prekršajne ili krivične prijave zbog nepravilnosti u radu.

Peurača je bio uhapšen u martu 2014. a sada se brani sa slobode.

BONUS VIDEO:

Anketa: Pitali smo građane da li znaju da su banci dužni 986 evra

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.