SUĐENJE SINU ŽELJKA MITROVIĆA: Veštak permutovao slova, prilikom davanja iskaza mu se zavrtelo u glavi!
Foto: Nebojša Mandić

nastavak procesa

SUĐENJE SINU ŽELJKA MITROVIĆA: Veštak permutovao slova, prilikom davanja iskaza mu se zavrtelo u glavi!

Njemu se na teret stavlja da je vozeći svoj džip, na pešačkom prelazu udario Andreu. Tvrdi se da je vozio brzinom većom od 81,28 kilometara na sat, ali da je u tom trenutku na semaforu bilo zeleno svetlo za vozače
Objavljeno:

Branimir Aleksandrić, veštak sudske medicine je pišući nalaz i mišljenje o povredama koje je Andrea Bojanić (17) zadobila prilikom saobraćajne nesreće, 18. jula 2013. godine, "permutovao slova", pa se tako umesto da stoji da je zadobila povrede leve nadlaktice, navodi da ima povrede leve podlaktice. Nenamerna greška javila se u još jednom delu veštačenja.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ovu konstataciju je juče u Prvom osnovnom sudu u Beogradu izneo sam veštak Aleksandrić, u nastavku suđenja koje se vodi protiv Aleksandra Mitrovića (23), sina vlasnika Televizije Pink, Željka Mitrovića. Njemu se na teret stavlja da je vozeći svoj džip, na pešačkom prelazu udario Andreu. Tvrdi se da je vozio brzinom većom od 81,28 kilometara na sat, ali da je u tom trenutku na semaforu bilo zeleno svetlo za vozače.

Zamenik tužioca, kao i punomoćnik porodice nastradale Andree, advokat Saša Petrović, koji je inače njen očuh, smatraju da nije reč o nenamernoj grešci, već da je na taj način veštak "mogao da iskonstruiše da je devojčica u momentu nesreće trčala". Sam Aleksandrić je izneo ovu tvrdnju, navodeći da ne zna kojom brzinom, kao i da je to pitanje za veštake saobraćajne struke. Zbog toga su još jednom zatražili da sud odredi novo medicinsko veštačenje. U jednom momentu je Petrović, pokazujući na veštaka, kazao "da mu malo fali da skoči na ovu bitangu", zbog čega je dobio opomenu od sudije.

Pored ovoga, stručnjak sudske medicine je odgovarajući na pitanja Mitrovićevog branioca, kazao da je smrt kod Andree nastupila gotovo odmah pošto je zadobila povrede. Opredelio se za vreme između 10 i 20 sekundi, a odgovarajući punomoćniku Petroviću, istakao je da u tom periodu nije osećala bolove. Prema Aleksandrićevim rečima, zbog karaktera povrede mozga devojka je pala u duboku komu. Dok je govorio o ovome Petrović se držao za glavu i morao je da sedne, jer mu se zavrtelo u glavi.

BONUS VIDEO:

ESPRESO INTERVJU NEDELJE: Goran Vesić

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.