UBIJEN JE JOVICA VUKOTIĆ, A OVO SU ČINJENICE O NJEMU: Evo ko je bio OZLOGLAŠENI ŠKALJARAC!
Jovica Vukotić, Foto: Printscreen/Instagram

škaljarski klan

UBIJEN JE JOVICA VUKOTIĆ, A OVO SU ČINJENICE O NJEMU: Evo ko je bio OZLOGLAŠENI ŠKALJARAC!

Apelacioni sud u Beogradu, pretposlednjeg dana 2019. godine, doneo je odluku da su ispunjeni uslovi za izručenje Vukotića Crnoj Gori

Objavljeno: 21:21h

U Turskoj je ubijen Jovica Vukotić, u letovalištu Antalija.

Podsetimo, prema pisanju podgoričkih Vijesti, tužilaštvo je sumnjičilo Vukotića da je sa nedavno ubijenim Igorom Dedovićem i Milićem Minjom Šakovićem pokušao da ubije dvojicu članova suprostavljenog “kavačkog” klana u kotorskom naselju Rakite.

Vukotić je prethodno na saslušanju u Beogradu negirao povezanost sa pokušajem ubistva dvojice sugrađana. Tokom decembra, kružile su informacije da je četvoročlana grupa, koja je uhapšena 13. decembra u Beogradu, planiralala da u međuvremenu otruje Vukotića, kojeg su srpske bezbednosne službe označile kao vođu škaljarskog klana.

Jovica Vukotić
foto: Privatna arhiva

Apelacioni sud u Beogradu, pretposlednjeg dana 2019. godine, doneo je odluku da su ispunjeni uslovi za izručenje Vukotića Crnoj Gori.

Braća Vukotić su, kao deo škaljarskog klana imala važnu ulogu u krijumčarenju kokaina iz zemalja Južne Amerike ka Zapadnoj Evropi. Jovica Vukotić i Igor Dedović naručili su ubistvo Radoja Zvicera, vođe kavačkog klana u Kotoru. Prilikom pokušaja ubistva Zvicera u aprilu 2016. godine, automobilom je upravljala Zvicerova supruga, koja je tom prilikom teško ranjena.

Na drugog vođu kavačkog klana, Slobodana Kašćelana, pokušano je ubistvo u junu 2016. godine, koje su takođe organizovali Dedović i Vukotić, i tada je Kašćelan zadobio teške telesne povrede.

Serija ubistava se od tada nastavlja u škaljarsko – kavačkom sukobu i odnosi preko 40 života. Prema pisanju crnogorskih medija u julu 2016. godine, navedeno je da je arsenal oružja pronađen u Dobroti, u blizini kuće Jovana i Igora Vukotića, a da je sa nekih komada oružja izolovan DNK Igora Dedovića. Pronađeni su pištolji, automatske puške, zolje, eksploziv. Na osnovu nađenog DNK materijala, raspisana je crvena poternica za Igorom Dedovićem.

Prošle godine braći Vukotić ubijen je otac, što je Jovana i Igora veoma pogodilo i ostavilo trag na njima, od kog se verovatno još nisu oporavili.

Jovica Vukotić je voleo lep život, provod. Bio je u emotivnim vezama sa manekenkama i starletama, a držao je i multibrend butike u Podgorici.

Vukotić je zajedno sa Stevanom Stamatovićem i Milićem Šakovićem uložio značajna novčana sredstva u otvaranje diskoteke “Beagle” u Podgorici, čiji je menadžer ubijen 2018. godine.

Vukotić je bio vlasnik više skupocenih nepokretnosti na teritoriji Crne Gore i BiH. U kumovskim je odnosima sa Ljubom Bigovićem iz Bara, koji je u rodbinskoj vezi sa Nebojšom Stojkovićem Stojketom, šefom rakovičkog klana i nepouzdanom dugogodišnjim saradnikom škaljarskog klana.

Kao i Alen Kožar, i Jovica Vukotić je bio sklon angažovanju pucača sa teritorije BiH, od kojih je najpoznatiji Saša Vidović, koji je trenutno na izdržavanju zatvorske kazne u BiH.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.