UBISTVO SNAJPEROM U SOPOTU: Jovanović ubijen iz osvete ZBOG LIKVIDACIJE Bjelanovića na Vračaru?!
Foto: Stefan Jokić

detalji istrage

UBISTVO SNAJPEROM U SOPOTU: Jovanović ubijen iz osvete ZBOG LIKVIDACIJE Bjelanovića na Vračaru?!

Direktni izvršilac ubistva, kako se sumnja, najverovatnije je stigao iz Bosne i Hercegovine, dok je ovde imao pripremljenu logistiku, kako do groblja, tako i za beg
Objavljeno:

Profesionalna likvidacija Milomira Jovanovića (46) iz Vranića, koji je snajperskom puškom usmrćen posle sahrane na groblju u Sopotu, mogla bi da ima veze sa ubistvom Vladimira Bjelanovića (37), decembra 2015. godine na Vračaru - objavile su "Novosti".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Obojica su, prema operativnim policijskim saznanjima, bili u poslovima sa trgovinom narkoticima, ali i u sukobu!

Navodno, ubistvo na groblju u Sopotu moglo bi da bude osveta za ubistvo Bjelanovića. To je jedna od verzija poslednjeg zločina koji se dogodio u Beogradu.

- Postoje neka operativna saznanja da su Jovanović i njegov i brat Milan, koji se vodi kao nestao, bili u sukobu sa Bjelanovićem oko nekih poslova sa one strane zakona - navodi izvor "Novosti". Istražuje se ovaj pravac i koliko su i kako ova dva zločina povezana.

Osim ovog smera, policija ne odbacuje ni verziju po kojoj je Jovanović ubijen u sukobu sa prestoničkom suparničkom ekipom. Ipak, i ovde se pojavljuje smrt Bjelanovića kao jedan od razloga za organizovanje zločina.

foto: Stefan Jokić

- Neko je po svaku cenu hteo da ubije Jovanovića, a u prilog tome idu i operativna saznanja da su bile spremljene dve ekipe egzekutora - navodi naš sagovornik. - U slučaju da snajperista iz nekog razloga nije završio "posao", Jovanovića su ubice sa "kalašnjikovima" čekale nedaleko od novobeogradskog stana. Bili su, sumnjamo, u "šteku" i čekali znak.

Direktni izvršilac ubistva, kako se sumnja, najverovatnije je stigao iz Bosne i Hercegovine, dok je ovde imao pripremljenu logistiku, kako do groblja, tako i za beg. Policija sada češlja dokumentaciju gde li je neko od "bezbednosno interesantnih osoba" legalno ušao u Srbiju ili izašao u danima pre i posle zločina. Ipak, veruje se da je likvidator koristio ilegalni prelaz.

Jovanović je svojevremeno bio blizak sa Dejanom Stojanovićem Kekom, nekadašnjim vođom "novobeogradskog ganga", koji je već nekoliko godina u Južnoj Americi. On je, u poslednje vreme, u poslovima sa one strane zakona sarađivao i sa drugim kriminalnim ekipama.

- U tim nekim poslovima je bio i nekorektan, otimao je robu, ali tržište - navodi naš sagovornik upoznat sa dešavanjima u beogradskom podzemlju. Već godinu dana kruži i priča da je on ili brat imao neke veze sa Vladimirom Bjelanovićem, odnosno sa njegovim ubistvom - rekao je izvor.

foto: Stefan Jokić

Podsetimo, Bjelanović je ubijen 9. decembra 2015. godine oko 10.30 u Mileševskoj ulici na Vračaru, u samom centru grada. Dvojica muškaraca sačekala su da izađe iz zgrade sa verenicom, a zatim u njega ispalila smrtonosne hice. Overen je sa dva hica u glavu.

Policija je posle samo nekoliko sati u iznajmljenom stanu na Voždovcu uhapsila jednog od osumnjičenih za ovaj zločin - Predraga Ratkovića (41) iz okoline Užica. Nekoliko dana kasnije u Zvorniku je lociran i drugi osumnjičeni Stefan Blagojević (26). Obojica su odranije bila poznata policiji, a sumnja se da je reč o plaćenom ubistvu, odnosno da je neko angažovao Ratkovića i Blagojevića da likvidiraju Bjelanovića.

BONUS VIDEO:

ESPRESO ANKETA: Da li ste za slanje srpske vojske na Kosovo?

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.