Đura Mutavi: Od zemunskog klana traženo da ubiju Kuraka i Romića!
Foto: Profimedia

SUĐENJE ZA UBISTVO ĆURUVIJE

Đura Mutavi: Od zemunskog klana traženo da ubiju Kuraka i Romića!

Suvajdžić je rekao da je to saznao od pripadnika zemunskog klana Miloša Simovića kao i da je potom čuo da se od ubistva Kuraka i Romića odustalo
Objavljeno:

Suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu svedočenjem nekadašnjeg pripadnika zemunskog klana Miladina Suvajdžića, poznatom po nadimku "Đura Mutavi".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Suvajdžić, svedok-saradnik u procesu za ubistvo premijera Zorana Đinđića, rekao je da je u junu 2002. saznao da je trebalo da pripadnici zemunskog klana ubiju Miroslava Kuraka i Ratka Romića, optužene za ubistvo Ćuruvije.

On je, na pitanje zamenika tužioca Milenka Mandića rekao da je to saznao od pripadnika zemunskog klana Miloša Simovića kao i da je potom čuo da se od ubistva Kuraka i Romića odustalo.

- Simović je došao kod mene i tražio specijale (mobilne telefone) i rekao je da su tražili da ubiju ljude koji su ubili Ćuruviju - rekao je Suvajdžić.

BAGZI TVRDI: Ceci je Legija rekao ko je ubio Ćuruviju! Kako je pevačica ODGOVORILA?

On je rekao i da se od tih ubistava odustalo, kako je čuo, jer se Kurak dogovorio sa komandantom JSO Miloradom Ulemekom Legijom a Legija sa šefom zemunskog klana Dušanom Spasojevićem.

foto: Profimedia

Suvajdžić je rekao i da je njegova uloga u tom ubistvu trebalo da bude nabavljanje manjih automobila.

Suvajdžić, poznat pod nadimkom "Đura Mutavi", nalazi se na nepoznatoj lokaciji pod zaštitom policije a na početku svedočenja je naveo da je promenio ime.

Kasnije danas trebalo bi da svedoči penzionisani načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović.

Svedočio Dragan Karleuša: Postoji snimak ubistva Ćuruvije?!

Milović je bio pripadnik grupe Poskok koja je posle petooktobarskih promena 2000. godine istraživala politička ubistva iz perioda vlasti Slobodana Miloševića, a uz slučaj Ćuruvija, bavila se i zločinom na Ibarskoj magistrali i ubistvom Ivana Stambolića.

Ćuruvija je ubijen na Uskrs 11. aprila 1999. u Beogradu, a za njegovo ubistvo Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti tadašnjeg načelnika DB Radomira Markovića, načelnika beogradskog centra DB Milana Radonjića i bivšeg glavnog inspektora Druge uprave DB Ratka Romića.

foto: Fonet

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Miroslav Kurak koji je u bekstvu, a saučesnik mu je bio Ratko Romić koji je kao i Radonjić uhapšen u januaru 2014. godine.

Optuženi su tokom prethodnih ročišta odbacili svaku povezanost s tim zločinom.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.