SKANDAL: Policajci u Beloj Palanci detetu (14) pretili pištoljem!
Foto: Zorana Jevtić

Ko sve nosi uniformu?

SKANDAL: Policajci u Beloj Palanci detetu (14) pretili pištoljem!

Dvojica pripadnika MUP u Beloj Palanci suspendovana zbog incidenta na dočeku Nove godine. Đorđević i Savić oteli telefon M. S. (14), jer su mislili da ih snima
Objavljeno: 13:18h

Moj sin je držao telefon u rukama, dok su policajci Nenad Đorđević i Saša Savić tukli Ivana Popovića. Savić je pomislio da ih snima, pa mu je prišao i tražio da mu preda mobilni. On je to odbio tvrdeći da nije ni uključio kameru. Saša je tada uperio pištolj u njega i zahtevao da mu da uređaj. Preplašen, on je to učinio i pobegao u lokal.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ovako počinje priču Aleksandar Stanojević, otac maloletnog M. S. (14) koji je doživeo traumu tokom proslave Nove godine u Beloj Palanci. Osnovac je sa drugovima bio na proslavi u klubu "Brvnara", a oko jedan sat posle ponoći spazio je gužvu ispred lokala, pa je izašao da vidi šta se događa.

- Muškarac je ležao na zemlji. Policajac Nenad Đorđević, zvani Parkadžija, držao mu je ruke na leđima, a Saša Savić ga je šutirao. Popovićevu suprugu Aleksandru, koja je vrištala i plakala držao je naš sugrađanin Nemanja R. U uverenju da je snimio njega i njegovog kolegu dok su tukli Popovića, Savić mu je oteo mobilni telefon pod pretnjom oružjem - priča Stanojević.

foto: Nebojša Mandić, Ilustracija

Šta se desilo u novogodišnjoj noći, Aleksandar Stanojević saznao je tek sutradan. Savić je rekao Nemanji R. da kontaktira sa dečakovom sestrom, vrati mu telefon i zapreti da nikome ne priča šta se dogodilo. Kad je ćerka sve to rekla Aleksandru, a sin potvrdio, otišli su u policiju i podneli prijavu. Tamo je sreo Ivana Popovića (31), koji je, kako Stanojević kaže, bio brutalno pretučen.

Popović je sa suprugom Aleksandrom bio na proslavi Nove godine u baru "Iguana". Prema njegovim rečima, oko jedan sat posle ponoći izbila je svađa između njega i jednog gosta.

- Taj dečko me je optužio da sam dodirnuo njegovu devojku, što nije istina - priseća se Popović. - Pokušao sam da mu objasnim da to ne bih radio, pogotovo u prisustvu supruge. Ali bezuspešno. Izbila je svađa i svi su dotrčali da nas razdvoje. Policajci, Saša Savić i Nenad Đorđević, koji su bili ispred kluba, samo su uleteli unutra. Mene i moju ženu Aleksandru izveli su napolje i ubacili u policijski auto. Na moje pitanje gde nas vode, odgovorili su: "Tamo gde treba".

foto: Ilustracija, Public

Kada je vozilo prošlo pored policijske stanice, Popović je posumnjao da nešto nije u redu. Auto se pokvario u Karađorđevoj ulici, pa je Savić izašao da ga popravi.

- Đorđevića koji je ostao u vozilu, pitao sam gde nas vode. On mi je uzvratio pitanjem: "Zašto sam dirao devojku tog momka". Dva puta sam mu objasnio da je nisam dotakao, a onda me je on samo izvukao iz automobila i počeo da me tuče. Udario me je u glavu, šutnuo u međunožje. Pao sam. Dok me je jedan držao, drugi me je šutirao - tvrdi sagovornik.

Popović objašnjava da je video dečaka sa telefonom i da su policajci pomislili da ih snima. Njegova supruga je tada istrčala iz auta, a Ivana su vezali.

- Tada sam izgubio svest. Odveli su me u policijsku stanicu gde su me držali tri sata, a posle su me prebacili u bolnicu - priseća se Popović.

foto: Profimedia

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova navode da su u vezi sa ovim događajem, Policijskoj stanici u Beloj Palanci podnete pritužbe na rad dvojice policijskih službenika. Postupajući po prijavama, utvrđeno je da je bilo propusta u radu dvojice pripadnika MUP, protiv kojih je pokrenut disciplinski postupak zbog teških povreda službene dužnosti. Oni su do okončanja disciplinskog postupka privremeno udaljeni sa posla. Ceo slučaj prosleđen je nadležnom Tužilaštvu.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.