MRTAV PIJAN IZAZVAO UDES, A SUD GA OSLOBODIO: Iznerviraćete se kad saznate razlog!
Foto: nebojša Mandić/Ilustracija

Strašno!

MRTAV PIJAN IZAZVAO UDES, A SUD GA OSLOBODIO: Iznerviraćete se kad saznate razlog!

U ovoj teškoj nesreći u kojoj su učestvovala 3 auta, okrivljeni za izazivanje udesa bio je Sudimac, koji se, kretao u naseljenom mestu brzinom od 76 km/h i sa 1,62 promila alkohola u krvi. Okrivljeni je čak posle nesreće napustio zemlju
Objavljeno:

Nepravosnažnom presudom prokupačkog Višeg suda, Živojin Sudimac oslobođen je za izazivanje udesa avgusta 2013. godine u Kuršumliji nakon koga je od povreda preminuo 33-godišnji Miladin Kovačević.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U ovoj teškoj nesreći u kojoj su učestvovala 3 auta, okrivljeni za izazivanje udesa bio je Sudimac, koji se, kako je utvrđeno u postupku, kretao u naseljenom mestu brzinom od 76 km/h i sa 1,62 promila alkohola u krvi.

Okrivljeni je čak posle nesreće napustio zemlju, a pronađen je nakon 2 meseca u Danskoj, posle čega je vraćen u zemlju i u pritvoru je proveo mesec dana.

Sud se pozvao na "Google street view"

Nepravosnažnu oslobađajuću presudu za Sudimca je Viši sud u Prokuplju doneo jer, po njihovoj oceni, na mestu udesa nije stajao znak za naseljeno mesto, iako se, kako priča otac nastradalog mladića Milutin, nesreća dogodila u najnastanjenijem delu grada gde se nalaze stambene zgrade, škola, vrtić, Sportska hala...

- 3 puta su rađena veštačenja i sva 3 su bila drugačija. Prvi put su veštaci utvrdili da se Živojin Sudimac kretao 90, a Milan 50, na drugom veštačenju se obojici smanjila brzina za koji kilometar I konačno na trećem, veštaci su utvrdili da je Sudimac vozio 76, a Milan 34 kilometara na sat. Nije pomogla ni analiza niškog Instituta da je Sudimac imao alkohol u krvi - iznosi očajni otac detalje sa suđenja.

Dodaje da sudija Višeg suda u Prokuplju nije uvažio ni potvrdu Puteva Srbije da je u momentu nesreće na putu postojao znak o naseljenom mestu, već su se vezali za snimak “Gugl street view”-a po kojem godinu dana kasnije, odnosno u avgustu 2014. godine, nije bilo znaka.

(Espreso.co.rs / Južne vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.