UPRAVO JE JAVLJENO, UMRO DUŠAN STANIĆ!
Dušan Stanić, Foto: Printscreen/Facebook/mladenovčani

TUGA

UPRAVO JE JAVLJENO, UMRO DUŠAN STANIĆ!

Dule je prvo zaposlenje dobio u Gimnaziji još kao apsolvent Više ekonomske škole

Objavljeno: 17:25h

Preminuo je Dušan Stanić poznati mladenovački preduzetnik i sportski radnik, prenosi Fejsbuk grupa Mladenovčani.

Dule je starosedelac Mladenovca, njegov deda Dušan se preselio iz Koraćice u Mladenovac još 1902., a posle šest i po godina provedenih u ratovima otvorio je gostionicu u varoši. Duletov otac Živojin Gaga Stanić, bio je dvadeset godina prvi direktor Dunav osiguranja, a majka Stanka šef računovodstva u Tehničkoj školi.

Dule je prvo zaposlenje dobio u Gimnaziji još kao apsolvent Više ekonomske škole, a posle vojske 1976. zapošljava se kao referent maloprodaje u klanici "7. juli". U klanici je stekao praktična znanja oko prodaje, a oko nabavke stiče prvu praksu na sledećem radnom mestu nabavljača u Dečjoj ustanovi, u novoj zgradi kraj Tehničke škole.

Odlučio se za privatan posao 1981. godine kada je otvorio privatnu piljarnicu u Mladenovcu u svojoj kući u tadašnjoj M. Vlajića 8. Posao je dobro krenuo i posle nekoliko godina sagradio je prizemnu zgradu na obodu naselja "25. maj" (prema Lapinima) gde je 1986. otvorio prvu privatnu samouslugu u Mladenovcu. Velike su peripetije koje je morao, kao jedan od prvih preduzetnika u našoj opštini, da prebrodi u tim godinama političkih previranja, navodi se, između ostalog, u objavi.

(Espreso / Mladenovčani)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.