TRAGEDIJA U AZOTARI! Stradao radnik, izlio se amonijak!
Foto: Printscreen/Youtube/ kmmont

nesreća u pogonu

TRAGEDIJA U AZOTARI! Stradao radnik, izlio se amonijak!

Pogon je odmah zaustavljen i nema opasnosti po životnu sredinu
Objavljeno: 15:56h

U pančevačkoj "Azotari" došlo je do izlivanja amonijaka u pogonu "Karbamid", a tom prilikom preminuo je jedan radnik, prenosi RTS.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Do proboja na instalacijama i curenja amonijaka došlo je u pogonu Karbamid, u "HIP Azotari" u Pančevu, nešto posle 12 sati. Tom prilikom je nastradao radnik G. P.

Brzom intervencijom radnika i vatrogasaca zaustavljeno je curenje opasne materije, a nadležne službe tvrde da je akcident bio lokalnog karaktera i da nema opasnosti po zdravlje građana i životnu sredinu.

- Došlo je do proboja dihtunga u pogonu Karbamid. Radnik koji je bio u neposrednoj blizini udahnuo je taj amonijak i preminuo. Brzo su reagovale naše vatrogasno spasilačke ekipe pa je oblak amonijaka koji se stvorio razblaživan vodom na prostoru "Azotare" - izjavila je Gordana Vasojević, šef Službe zaštite životne sredine u HIP "Azotari" za lokalne medije.

Nesrećni radnik fabričkim sanitetom prebačen je do bolnice.

- Nastradali G. P. dovezen je sanitetskim vozilom ambulante HIP “Azotara” u pratnji medicinskog osoblja bez vitalnih funkcija nakon trovanja na radnom mestu. Na odeljenju za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja odmah je započeta reanimacija i intubacija od strane interniste-kardiologa, anesteziologa i specijaliste urgentne medicine. Pacijent je imao znake opekotina po licu, glutelnom predelu i butinama. I pored svih preduzetih mera kardio-pulmolarne reanimacije i postupanja po procedurama lečenja proglašeno je vreme smrti u 13.15 - saopštili su iz pančevačke bolnice.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.