Uhapšeni policajci zbog odavanja službene tajne u vezi sa napadom na Vučića!
Foto: Nemanja Pančić

određen im pritvor

Uhapšeni policajci zbog odavanja službene tajne u vezi sa napadom na Vučića!

Regionalni mediji su preneli da su privedeni V.T. i M.D. koji su ranije radili u Upravi kriminalističke policije u Odeljenju za opservaciju i dokumentovanje
Objavljeno: 19:45h

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana dvojici pripadnika MUP-a Srbije V.T. i M. D. Oni se sumnjiče za odavanje službene tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima u julu 2015. godine, kada je napadnut.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sudija za prethodni postupak odredio je pritvor osumnjičenima zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, rekla je Tanjugu portparolka suda Bojana Stanković. Oni su prethodno saslušani u Višem javnom tužilaštvu, koje će sprovesti istragu protiv njih. Regionalni mediji su preneli da su privedeni V.T. i M.D. koji su ranije radili u Upravi kriminalističke policije u Odeljenju za opservaciju i dokumentovanje.

Kako su kazali u Sindikatu, nejasno je o kakvim službenim tajnama se radi. V. T. je, kako su preneli mediji, prekinut radni odnos u disciplinskom postupku pre nekoliko meseci, dok M.D. i dalje radi u PU Pančevo. V.T. i M.D. u izjavama za Al Džaziru Balkans 11. oktobra su naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslati na tajni zadatak u Potočare, 11. jula. 2015. godine kada se dogodio napad na srpskog premijera, preneli su mediji.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.