Nova hapšenja zbog mućki sa registracijama: Falsifikovali i pečate i uplatnice!
Foto: Stock

Akcija policije

Nova hapšenja zbog mućki sa registracijama: Falsifikovali i pečate i uplatnice!

Kako se sumnja, oni su u toku postupka registracije vozila sačinjavali falsifikovane uplatnice koje su, sa ostalom dokumentacijom, predavali na šalteru MUP. Na osnovu njih izdavane su im registracione nalepnice, koje su potom predavali vlasnicima vozila za koje su obavljali registraciju
Objavljeno:

Policija je u Beogradu uhapsila 14 osoba, među kojima četiri odgovorna lica u različitim agencijama za registraciju vozila, pišu “Večernje novosti”.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Oni su osumnjičeni da su sačinjavali falsifikovane uplatnice za registarske nalepnice i tako oštetili budžet za više od 120 miliona dinara. Time je cifra za koju je oštećen državni budžet ovakvim mahinacijama, koje su do sada otkrivene širom Srbije, porasla na oko 420 miliona dinara.

Zbog sumnje da su zloupotrebili položaj odgovornog lica i falsifikovali isprave uhapšeni su N. M. (38), V. J. (42), B. J. (36) i P. L. (31), kao odgovorna lica agencija za registraciju vozila. Iza rešetaka su i M. J. (34), M. A. (45), B. M. (50), B. M. (42), S. V. (38), A. T. (46), M. I. (25), B. R. (52), M. Ž. (33) i D. M. (44). Kako se sumnja, oni su u toku postupka registracije vozila sačinjavali falsifikovane uplatnice koje su, sa ostalom dokumentacijom, predavali na šalteru MUP. Na osnovu njih izdavane su im registracione nalepnice, koje su potom predavali vlasnicima vozila za koje su obavljali registraciju. Policija je prilikom pretresa stanova i poslovnih prostorija osumnjičenih pronašla falsifikovanu dokumentaciju, falsifikovan pečat Grada Beograda - gradske opštine Zvezdara, Auto-moto saveza, jedne poslovne banke, kao i računarsku opremu. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će u zakonskom roku biti privedeni Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu. Ovo je još jedna velika akcija posle "češljanja" saobraćajne dokumentacije u gradovima širom Srbije, kao što su "Novosti" pisale, nakon što je u Požarevcu otkrivena prevara sa lažnim uplatnicama, kojom je budžet Srbije oštećen za najmanje 300 miliona dinara.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.