SLUČAJ BEKO: Ukinuta oslobađajuća presuda Maji Adrovac, suđenje se ponavlja!
Foto: Marina Lopičić

napad na biznismena

SLUČAJ BEKO: Ukinuta oslobađajuća presuda Maji Adrovac, suđenje se ponavlja!

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Maja Adrovac u junu bila oslobođena optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka 2014. godine
Objavljeno: 14:58h

Istom odlukom je naložio da joj se ponovi suđenje i to u jedinstvenom postupku sa Aleksandrom Zdravkovićem koji se sumnjiči kao neposredni izvršilac tog dela, objavio je Apelacioni sud.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ovom odlukom usvojena je žalba Višeg javnog tužioca kojom se osporava zaključak Višeg suda da nije dokazano da je Maja Adrovac izvršila krivično delo teško ubistvo u pokušaju pomaganjem.

U svom obrazloženju Apelacioni sud je naveo da je neprihvatljivo zaključivanje prvostepenog suda pored činjenice da je na četiri čaure pronađen njen biološki materijal (a da ona nije neposredni izvršilac jer izvedeni dokazi ukazuju da se radi o osobi muškog pola), a što upućuje na zaključak da je okrivljena na izvestan način ostvarila kontakt sa tim čaurama, pre nego što je municija stavljena u oružje kojim je izvršeno krivično delo.

U konkretnom slučaju nesporno je da povodom krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju na štetu oštećenog postoje dva optužna akta - protiv Maje Adrovac i krivični postupak protiv Aleksandra Zdravkovića.

foto: ff

Po nalaženju Apelacionog suda, potrebno je sprovesti jedinstveni postupak protiv Maje Adrovac i Zdravkovića.

"U tom postupku prvostepeni sud će dati nedvosmislen odgovor da li su pronađeni tragovi na čaurama nastali kao posledica radnji Maje Adrovac i Zdravkovića koje su se slivale u jednu celinu, stvarajući uslove za ostvarenje radnje izvršenja i preduzimanja radnje izvršenja, ispaljivanje projektila u telo oštećenog ili ne", naveo je Aoelacioni sud.

To kako je dodao dalje znači da prvostepeni sud mora da da logičan odgovor da li su pronađeni tragovi na čaurama u neposrednoj vezi sa pokušajem lišenja života oštećenog Beka.

Traženi odgovor prvostepeni sud daće sprovođenjem jedinstvenog postupka protiv oboje okrivljenih pa se iz tih razloga ukidanje prvostepene presude ukazuje nužnim.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.