Počinje suđenje za ubistvo Nikole Bojovića
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

3 godine od zločina

Počinje suđenje za ubistvo Nikole Bojovića

Optužnica za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića pored Šaranovića i Koljenšića obuhvata i Miloša Delibašića, Miloša Vojnovića, Slavišu Novakovića, Sašu Cvetanovića
Objavljeno:

Suđenje sedmorici optuženih za ubistvo Nikole Bojovića 2013. godine u Beogradu i ubistvo Miloša Vidakovića iste godine u Budvi počeće danas.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pripremno ročište u Specijalnom sudu u Beogradu okončano je u ponedeljak uveče.

Sud je odlučio da dvojici optuženih za ubistvo Bojovića crnogorskim državljanima Slobodanu Šaranoviću i Ratku Koljenšiću sudi u odsustvu.

Njima je crnogorski sud početkom decembra ukinuo pritvor i sada se nalaze na slobodi, a pred Višim tužilaštvo u Podgorici protiv njih se vodi istraga zbog istog krivičnog dela, odnosno sumnje da su učestovali u ubistvu rođenog brataLuke Bojovića, koji je u španskom zatvoru. Pripremno ročišste održano je bez prisustva javnosti, a suđenje će biti javno. Optužnica za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića pored Šaranovića i Koljenšića obuhvata i Miloša Delibašića, Miloša Vojnovića, Slavišu Novakovića, Sašu Cvetanovića.

Goran Bojanić optužen je samo kao pripadnik grupe.

foto: Fonet

Optužnicom se Šaranoviću i Delibašiću na teret se stavlja da su organizovali kriminalnu grupu, a ostalim okrivljenima da su postali njeni članovi. Šaranović, Koljenčić i Cvetanović su optuženi za teško ubistvo Nikole Bojovića. Šaranović je optužen za teško ubistvo u podstrekavanju, a Koljenčić i Cvetanović da su kao saizvršioci izvršili krivično delo teško ubistvo. Povodom ubistva Vidakovića 2. jula 2013. godine na prostoru bara "Sailor" u Budvi, optužnica je podignuta protiv Šaranovića, Delibašića, Vojnovića i Novakovića, dok je Bojanić optužen samo kao pripadnik grupe. Optužnicom se okrivljenom Delibašiću stavlja na teret da je izvršio krivično delo teško ubistvo u podstrekavanju, a Vojnović i Novaković da su kao saizršioci izvršili krivično delo teško ubistvo. Šaranoviću se stavlja na teret krivično delo teško ubistvo u pomaganju. Nikola Bojović (39) izrešetan je u centru Beograda naočigled prolaznika, 30. aprila 2013. godine u 7 sati u Ulici carice Milice kod broja 11 kada je krenuo u pekaru. U njega je tada ispaljeno 15 hitaca.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.