UŽAS KOD TRSTENIKA! Sveštenik seksualno zlostavljao bratanca od 2 godine
Foto: Profimedia

horor nad detetom

UŽAS KOD TRSTENIKA! Sveštenik seksualno zlostavljao bratanca od 2 godine

Đakon, koji je u to vreme bio i nastavnik veronauke u trsteničkoj osnovnoj školi, optužen je da je zlostavljao sina svog starijeg brata
Objavljeno: 11:05h

Procenjujući da je sveštenik svojim ponašanjem tokom 2014. "ugrozio telesni integritet, duševno zdravlje i spokojstvo", tuženom je izrečena mera zabrane prilaska bratancu bliže od 50 metara.

Uprkos teškim optužbama i istrazi koja se vodila protiv njega, D. S. je nakon toga napredovao u crkvenoj hijerarhiji, pa ga je Srpska pravoslavna crkva imenovala za sveštenika i na staranje mu dala jedan manastir u blizini Trstenika. Optuženi sveštenik je nastavio i s predagoškim radom u školi, gde predaje veronauku.

foto: Profimedia

Srpska pravoslavna crkva nije želela da odgovori na pitanja novinara VOICE-a.

Dečakova majka je za VOICE kazala da se susretala sa brojnim neprijatnostima u lokalnoj sredini zbog privatne prijave koju je bila pokrenula protiv sveštenika.

"Mnogi su mi odmah govorili da se 'ne kačim sa crkvom, jer crkva uvek pobeđuje', dok su sva sveštena lica u gradu prestala da mi se javljaju na ulici", kazala je M. S. i dodala da se ona ne bori protiv crkve, već protiv čoveka koji joj je zlostavljao dete.

Dodala je da je najveći šok doživela u Centru za socijalni rad, gde joj je sugerisano da "razmisli" u šta se upušta.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.