REBIĆ: Oružje kod Vučićeve kuće nije ostavljeno slučajno, na dobrom smo putu da rešimo ubistvo Saleta Mutavog!
Foto: Fonet

Prvi intervju direktora policije

REBIĆ: Oružje kod Vučićeve kuće nije ostavljeno slučajno, na dobrom smo putu da rešimo ubistvo Saleta Mutavog!

Crnogorski klan je najopasniji i najjači u regionu, poručio je Vladimir Rebić, nakon što je zvanično imenovan za direktora policije
Objavljeno: 08:57h

Ministar policije je objavio rat mafiji, tako da će moj najvažniji zadatak biti rušenje najjačih kriminalnih grupa, poručio je u ekskluzivnom intervju za Nedeljnik Vladimir Rebić, nakon što je zvanično imenovan za direktora policije.

On je naglasio da je dolazak na čelo Direkcije policije svakako veliki profesionalni izazov za njega, te da će učiniti sve da realizuje zacrtane ciljeve koje su MUP i ministar Nebojša Stefanović odredili kao prioritete, a to je bespoštedna borba protiv svih vidova kriminala, objavio je "Nedeljnik".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Govoreći o bezbednosnoj situaciju u Srbiji, Rebić je naveo da ne može reći da je zadovoljan ako uzmemo u obzir da ima ubistava i teških krivičnih dela.

"Ali, ako je činjenica da je stopa kriminaliteta u opadanju i da je procenat rasvetljavanja krivičnih dela na prilično dobrom nivou -- a kada to kažem, imam na umu uporedne podatke iz zemalja u regionu sa kojima se merimo -- onda možemo biti zadovoljni", rekao je Rebić.

Direktor policije je konstatovao da je "slučaj Jajinci" trenutno najvažniji prioritet u radu MUP-a.

"Zabrinjavajuće je kada neko neposredno u blizini kuće premijera ostavi toliku količinu naoružanja koja se, siguran sam, tu nije slučajno našla. Imajući u vidu iskustva u proteklih dvadesetak godina i ubistvo premijera Đinđića, moramo biti obazrivi i sa najvećom dozom profesionalnosti pristupiti ovoj situaciji, odnosno ovom događaju. MUP je preduzeo mnogo mera i radnji, ali u cilju istrage ne mogu izneti mnogo podataka, ali uveravam javnost da policija najozbiljnije pristupa ovom događaju. Rade se analize, upoređivanja, DNK, izvode se svi dokazi, kao i druge aktivnosti u cilju rasvetljavanja ove pretnje premijeru", naglasio je Rebić.

foto: Fonet

Upitan koliko je rušenje u Savamali uzdrmalo policiju, on je istakao da policija ima mnogo težih slučajeva nego što je Savamala.

"Na potezu je tužilaštvo, ali to ne znači da su događaji u Savamali nevažni za policiju. Samo, za policiju je mnogo važnije da rešavamo ubistva. Činjenica je da je Savamala izazvala veliku medijsku pažnju. Činjenica je da je u toku jedne noći srušeno nekoliko objekata, kao što je činjenica da su to bili nelegalni objekti koji su već bili predviđeni za rušenje. Složićete se da MUP mora fokus da prebaci na rešavanje ubistava, ali MUP stoji na raspolaganju da se reši i ovaj slučaj", ukazao je Rebić.

On je poručio da će policija učiniti sve da će policija učiniti sve u prevenciji da se u budućnosti ne dogodi slično ubistvo kao kada je ubijen Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi.

"Mislim da smo na dobrom putu da rešimo to ubistvo i raskrinkamo sve te organizovane kriminalne grupe koje deluju na području većih gradova u Srbiji, pre svega u Beogradu i Novom Sadu, gde imamo uvoz kriminala iz nama susednih republika", ukazao je Rebić i ocenio da je svako poređenje sa ubistvima devedesetih na beogradskim ulicama potpuno neutemeljeno.

On je ocenio da je cilj uvoznog kriminala da osvoji tržište u distribuciji narkotika.

foto: Dado Đilas

"Srbija za njih predstavlja izazov kao najveće tržište u regionu", dodao je Rebić i naveo da je crnogorski klan trenutno najopasniji i najjači u regionu.

Novi direktor srpske policije je u intervjuu za najnoviji Nedeljnik govorio kolika je realna opasnost od izbeglica i islamističkih napada, ima li Srbija dovoljno policajaca za sve bezbednosne rizike kojima smo izloženi, kakve novine možemo da očekujemo naredne godine u policiji, o novom sistemu napredovanja u policiji, kakva je sudbina onih koji su se ogrešili o zakon i ne zaslužuju da budu u policiji...

(Espreso.co.rs / nedeljnik.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.