ISPOVEST PREŽIVELOG SUBOTIČANINA: Vozač je zaspao za volanom i survao nas u kanal!
Foto: Profimedia

Srećom preživeli

ISPOVEST PREŽIVELOG SUBOTIČANINA: Vozač je zaspao za volanom i survao nas u kanal!

Autobus pun putnika, prevoznika "Eurolajn" iz Sombora, koji je angažovala subotička agencija "Aloha travel" prevrnuo se u subotu ujutru i sleteo u kanal. Nesreća se dogodila nasred auto-puta A4, između mesta Nojzidl am Ze i autleta "Parndorf"
Objavljeno:

Najpre sam mislio da je u pitanju krivina. Ali onda sam video kako idemo pravo na betonski zid na auto-putu, a već sledećeg trenutka smo se tumbali u kanalu. Prizor je bio zaista strašan - priča za "Novosti" Atila Nađ iz Subotice, jedan od 59 putnika koji je samo velikom srećom preživeo putovanje u Beč, prošlog vikenda.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Autobus pun putnika, prevoznika "Eurolajn" iz Sombora, koji je angažovala subotička agencija "Aloha travel" prevrnuo se u subotu ujutru i sleteo u kanal. Nesreća se dogodila nasred auto-puta A4, između mesta Nojzidl am Ze i autleta "Parndorf".

- Sa parkinga kod Otvorenog univerziteta krenuli smo u subotu oko jedan čas iza ponoć. Ništa nije nagoveštavalo da će biti nekih problema. Nisam spavao i sve vreme sam gledao na put, koji nije bio klizav, niti je bilo kiše i magle. Čak mi se činilo i da vozač ne vozi prebrzo i - nastavlja mladi Subotičanin.

Ali, oko pola sedam ujutru usledio je šok. Autobus je počeo da ide od jedne ka drugoj strani kolovoza. Kad je video da juri ka zaštitnom zidu, vozač je naglo trznuo volan i autobus se survao u kanal.

- Nismo znali šta nas je snašlo. Ne zna se kome je bilo gore, da li nama što smo gledali ili putnicima koji su spavali. Kada smo se zaustavili, neko je otvorio krovni prozor i počeli smo da izlazimo kroz njega. Posle samo pet minuta stigla je i policija i čuli smo kako vozač priča da je zaspao priča ovaj sagovornik.

Austrijski mediji pišu da je do udesa došlo zbog "premorenosti vozača", ali to još nije potvrđeno. Putnici, od kojih su tri osobe laške povređene, polako su izašli iz autobusa i po hladnoći i mraku, 50 kilometara od Beča, čekali da neko dođe po njih. U autobusu su bili uglavnom mlađi ljudi i jedno dete od 12 godina.

- Srećom, iz Subotice je u isto vreme, ali putem druge agencije, krenula još jedna grupa turista. Onda je vozač njihovog autobusa, kada je ostavio svoje putnike, došao po nas i dovezao nas do Beča - dodaje Nađ. - Tako da smo stajali "samo" dva sata. Nadali smo se da će bar neko nešto reći, dati nam neko objašnjenje, ali to se nije desilo. Plan putovanja je ispoštovan i obišli smo sve što je trebalo. Onda je stigao drugi autobus i u nedelju smo se vratili kući. Kao da se ništa nije desilo.

Turistička agencija "Eurolajn Pekez" iz Sombora nije u subotu organizovala prevoz turista iz Subotice na novogodišnji vašar u Beč. Naime, u udesu su učestvovali putnici koje je vodila agencija "Aloha travel" iz Subotice.

Ovo nam je juče rekao Čedo Pekez, vlasnik preduzeća za prevoz putnika i robe "Irsa Eurolajn bus" u Somboru, koga smo zatekli u prostorijama ove turističke agencije. On dodaje da se uzrok nezgode još ne zna, ali da su autobusom visoke kategorije upravljala dva iskusna i proverena vozača, koji dosad nisu imala nezgoda u vožnji.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.