PRIČA O BESKUĆNIKU KOG SU ZAPALILI MALOLETNICI TERA SUZE NA OČI: Kako je završio na ulici, a POMAGAO drugima! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

tužno, pretužno

PRIČA O BESKUĆNIKU KOG SU ZAPALILI MALOLETNICI TERA SUZE NA OČI: Kako je završio na ulici, a POMAGAO drugima! (VIDEO)

- Životni put me ovde naveo, jednostavno - govorio je u reportaži iz prihvatilišta u kom je živeo neko vreme
Objavljeno: 11:50h

U noći između ponedeljka i utorka dvojica maloletnika zapalila su dvojicu beskućnika, od kojih je jedan, Dragutin Todorčević, od zadobijenih opekotina preminuo.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ovaj čovek neko vreme je živeo u prihvatilištu za beskućnike u Futogu. Vodio je aktivan život, posvećen bolesnima. Njegov život bio je ispunjen umetnošću.

BILO MI JE DOSADNO, DOŠLO MI TAKO: Jeziva ispovest dečaka koji je ZAPALIO beskućnika!

Futoški prihvatni centar je napustio pre dve godine, ali je u njemu svakako ostao upamćen, a o svom životu govorio je i pred televizijskim kamerama Radio-televizije Vojvodine.

- Životni put me ovde naveo, jednostavno. Kad je došlo bombardovanje, ekonomski sam pukao, brak mi je pukao. Posle sam se odao alkoholu. I tako sam bio po ulicama svakojakim, ostao sam na ulici - ispričao je Dragutin.

Iako beskućnik, učestvovao je čak i u dobrotvornim akcijama.

Zajedno sa svojim cimerima iz Prihvatilišta, Dragutin koji je ovde završio nakon što su mu ukradene štake, pokazali su empatiju i veliko srce! Zajedno su učestvovali u tradicionalnoj novogodišnjoj akciji kićenja jelki.

Sav novac koji je sakupljenprodajom ukrasa doniran je udruženju DEBRA, čiji su osnivači roditelji dece-leptira - dece obolele od teške i neizlečive bolesti osetljive kože, bulozne epidermolize.

Podsetimo, maloletnici koji su uhapšeni zbog sumnje da su zapalili beskućnika Dragutina Todorčevića u policiji su rekli da su to uradili slučajno, kao i da im nije bila namera da on strada.

- Samo iz zabave sam zapalio novine i bacio ih na njega, nije mi bila namera da čovek izgori - rekao je u polciji dvanaestogodišnjak koji je zapalio beskućnika u Novom Sadu.

Sve je počelo kad su deca prvo htela da ukradu invalidska kolica koja su bila pored dva beskućnika. Međutim, kad u tome nisu uspeli jer su ih beskućnici primetili, najmlađi od njih uzeo je svežanj novina, zapalio ih i bacio na beskućnika, koji je ležao pokriven starom dekom i ritama.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.