Robijaš pobegao iz Centralnog zatvora da bi proslavio 27. rođendan?!
Foto: Nebojša Mandić, Ilustracija

kao na filmu

Robijaš pobegao iz Centralnog zatvora da bi proslavio 27. rođendan?!

Prema nezvaničnim informacijama, osuđenik je bio u poluotvorenom tretmanu, a pobegao je u prepodnevnim satima iz zatvorskog kruga
Objavljeno:

Osuđenik (27) pobegao je prekjuče iz Centralnog zatvora u Beogradu, najverovatnije da bi proslavio rođendan, objavio je "Informer".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prema nezvaničnim informacijama, osuđenik je bio u poluotvorenom tretmanu, a pobegao je u prepodnevnim satima iz zatvorskog kruga.

- On se sredinom novembra sam javio na izdržavanje kazne od 70 dana zatvora, na koju je osuđen zbog krađe. Na slobodu je trebalo da izađe krajem januara. Pre ovoga nije bio osuđivan i zbog toga je bio radno angažovan, odnosno bio je u poluotvorenom tretmanu - objasnio je sagovornik Informera upoznat sa situacijom u CZ.

Osuđenik je u ponedeljak prepodne izbacivao đubre i iskoristio je priliku da neopaženo odšeta iz kruga zatvora. Naš sagovornik kaže da je beguncu u ponedeljak bio rođendan i da je najverovatnije pobegao kako bi ga proslavio na slobodi. Pretpostavlja se i da će se begunac sam vratiti nazad u zatvor, izuzev ako ga pre toga ne pronađe i uhapsi policija.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) potvrdili su nam da je jedan osuđenik pobegao iz Centralnog zatvora, ali nisu želeli da daju detalje o samom bekstvu. Samo su nam pojasnili šta begunca očekuje kada bude vraćen na izdržavanje kazne.

- Kada bude pronađen i vraćen na izdržavanje kazne, neće više biti radno angažovan, odnosno dobiće oštriji tretman i izgubiti privilegije koje je imao. Takođe, protiv njega će biti vođen disciplinski postupak i jedna od mogućih sankcija je i boravak u samici - kažu u UIKS.

(Espreso.co.rs / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.