Vujović: Ostvaren suficit između 30 i 40 milijardi dinara!
Foto: Fonet

Ministar finansija se pohvalio

Vujović: Ostvaren suficit između 30 i 40 milijardi dinara!

- To je za Srbiju neverovatan rezultat da se posle 11 meseci merenja deficita nalazimo u suficitu republičkog budžeta i uravnoteženom budžetu opšte države. Takvim rezultatom malo zemalja može da se pohvali - istakao je Vujović
Objavljeno: 14:51h

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da je u prvih 11 meseci ove godine, na nivou republičkog budžeta, ostvaren suficit koji je između 30 i 40 milijardi dinara.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

To je za Srbiju neverovatan rezultat da se posle 11 meseci merenja deficita nalazimo u suficitu republičkog budžeta i uravnoteženom budžetu opšte države. Takvim rezultatom malo zemalja može da se pohvali, istakao je Vujović za skupštinskom govornicom tokom izlaganja Predloga zakona o budžetu Republike Srbije za 2017.godinu.

On je dodao da se i u 2017. godini očekuje primarni suficit.

Vujović je rekao da bi deficit do kraja godine trebalo da bude duplo manji od planiranog i da će “deficit opšte države” iznositi dva ili 2,1 odsto.

On je napomenuo da je Srbija ostvarila ogroman napredak, a jedan od pokazatelja je i napredak na Duing biznis listi, poboljšan je kreditni rejting zemlje, rast privredne aktivnosti je očigledan i održiv na duži rok, a građani ne moraju više da brinu za realnu vrednost svojih dohodaka.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.