OBRT: U EPS još koriste sporne cenovnike, smenjeni direktori najavljuju tužbe!
Foto: Fonet

kontraudaR OPTUŽENIH

OBRT: U EPS još koriste sporne cenovnike, smenjeni direktori najavljuju tužbe!

Prema nezvaničnim saznanjima, oni smatraju da su samo primenjivali metodologiju koju je doneo bivši direktor "EPS Snabdevanja" Dragan Jeremić. Ono što još više zapanjuje jeste da se ovaj način ponude cene kilovata - još koristi u EPS
Objavljeno:

Četvorica smenjenih direktora u EPS, za koje se sumnja da su odgovorni za aferu prekrajanja decimala pri prodaji struje, pripremaju tužbu protiv ovog javnog preduzeća, saznaju "Novosti". Prema nezvaničnim saznanjima, oni smatraju da su samo primenjivali metodologiju koju je doneo bivši direktor "EPS Snabdevanja" Dragan Jeremić. Ono što još više zapanjuje jeste da se ovaj način ponude cene kilovata - još koristi u EPS.

Direktori su smenjeni, a izveštaj o malverzacijama otišao je direktno u kabinet premijera Srbije. Ipak, isti princip prodaje električne energije i dalje je na snazi i nakon što je "EPS Snabdevanje" pripojeno EPS, pa čak i nakon što je smenjen Jeremić, koji ga je lično doneo.

- Jeremić je izabran za direktora "EPS Snabdevanja" u januaru 2015. i on je doneo metodologiju po kojoj se decimale iza cene prekrajaju. Ova metodologija je usvojena u EPS i potpisao ju je sam tadašnji generalni direktor Aleksandar Obradović. Čak je 24. juna 2016. izvršni direktor za snabdevanje strujom Goran Knežević usvojio spornu metodologiju. Zato smenjeni rukovodioci, Vojin Trifunović, Boris Mandić, Goran Bogdanović i Mlađen Milešević pripremaju tužbu firmi jer smatraju da su samo izvršavali naređenja direktno nadređenog. - kaže izvor ovog lista.

EPS je krojenjem decimala na ponude cene električne energije izgubio tačno 169 firmi, a ne 300, kako je objavljeno u medijima.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.