POLA LITRA - 20 EVRA: Stiže najskuplja rakija u Srbiji, i sadrži jedan specijalni sastojak!
Foto: Profimedia

papreno!

POLA LITRA - 20 EVRA: Stiže najskuplja rakija u Srbiji, i sadrži jedan specijalni sastojak!

Iz Specijalnog rezervata prirode Zasavica- novi luksuzni proizvod. Najcenjenije piće na svetu, pola litra košta i do 2.500 dinara
Objavljeno: 14:18h

Pored proizvodnje jedinstvenog i najskupljeg sira na svetu, od magarećeg mleka, za čiji kilogram je potrebno izdvoji 1.000 evra, u Specijalnom rezervatu prirode Zasavica, najavljuju novi luksuzni proizvod. Već iduće godine na tržištu bi mogla da se pojavi rakija od tartufa, koja je najcenjenija i najskuplja rakija na svetu, potvrđuje Slobodan Simić, upravnik rezervata.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Široka lepeza proizvoda, koji nastaju u ovom rezervatu prirode, počev od svih suhomesnatih proizvoda od mangulice, pa do kozmetike od mleka magarice, svrstavaju se u skupocene ali i lekovite. Nedavnim pronalaskom najskuplje pečurke - tartufa, čija cena premašuje 1.000 evra za kilogram, podstakla je tim rezervata da se ovaj rod maksimalno iskoristi.

- Ovu retku gljivu pronašli su profesionalni lovci na tartufe Jovica Đurić iz Bajine Bašte i Vitomir Igić iz Niša, koji su posle dvodnevnog traganja po celokupnom rezervatu pronašli bele i crne primerke veoma tražene pečurke - naglašava Simić, koji na tanjiru pokazuje sveže tek iskopane tartufe.

On kaže da će ovaj iznenadni dar prirode prvo biti iskorišćen u proizvodnji rakije, čija se cena kreće od 1.500 do 2.500 dinara za pola litra.

foto: Stock Thinstock

Dobri poznavaoci rakije, ocenjuju da je to piće koje se koristi kao aperitiv, ali i okrepljuje. Tartufi jačaju ceo organizam, te se ova rakija preporučuja i srčanim bolesnicima, ali i onima sa tegobama pluća i jetre, a povoljno utiče i na nervni sistem.

- Rakija se pravi i od belih i od crnih tartufa. Nekoliko parčadi tartufa se ubaci u flašu sa alkoholom u kojem moraju da odstoje najmanje dve nedelje. Njihov specifičan ukus pojačava aromu pića - objašnjava Stevan Radenković, jedan od proizvođača raznih rakija.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.