NA 18 KILOMETARA OD BEOGRADA KVADRAT "PREKO NOĆI" POSKUPEO ZA 50 ODSTO: Ide i do 1.400 evra, samo se gradi
Pančevo, Foto: Profimedia

cene nekretnina u pančevu

NA 18 KILOMETARA OD BEOGRADA KVADRAT "PREKO NOĆI" POSKUPEO ZA 50 ODSTO: Ide i do 1.400 evra, samo se gradi

U Pančevu definitivno cveta stanogradnja, samo u poslednjih nekoliko godina nikle su višespratnice širom grada.

Objavljeno:

Pančevo je ove i protekle godine više puta isticano kao sve popularnije mesto za život. Razloga za to ima nekoliko, od iznad prosečnih plata, do infrastrukture. Privredni preokret Pančeva, koji se desio u poslednjih par godina, oslikao se i na cenama nekretnina.

1 / 3 Foto: Printscreen/RTS

U Pančevu definitivno cveta stanogradnja, samo u poslednjih nekoliko godina nikle su višespratnice širom grada. Sve je veći broj novoizgrađenih objekata koji su po cenama znatno jeftiniji nego u Beogradu, a Pančevo je samo na 18 kilometara od prestonice ili na dvadesetak minuta vožnje.

Pančevo je inače jedan od gradova koji se nalazi u vrhu liste po broju izdatih građevinskih dozvola, što nam govori da je potražnja nekretnina u ovom gradu sve veća.

U novembru mesecu, je prema podacima sajta nekretnine.rs cena kvadrata najviše rasla baš u ovom gradu, i to za 8,7 odsto. Ovaj grad po rastu cene, iza sebe je ostavio i najrazvijenije beogradske opštine. Prosečna cena kvadrata u Pančevu sada je dostigla 1.100 evra, a neretko se kvadrat u ovom gradu prodaje i po ceni od 1.300 evra i više.

U odnosu na pre neku godinu prosečan stan od oko 60 kvadrata u Pančevu skuplji je i do 20.000 evra.

Pančevo je na 19 kilometara od Beograda. Ima oko 120.000 stanovnika, 20 vrtića, 10 osnovnih i osam srednjih škola. Koliko god zvučalo čudno, do Pančeva se može lakše i brže stići iz centra Beograda nego do mnogih drugih delova grada.

Od glavne autobuske stanice u gradu na Tamišu do Pančevačkog mosta u Beogradu stiže se autobusom za oko 25 minuta, a za još 10 do 15 do gotovo svih centralnih destinacija u prestonici. Automobilom je to i značajno brže.

Prema zvaničnim podacima, prosečna plata u Pančevu u ovoj godini je 63.704 dinara. U Subotici je, poređenja radi, 59.000 dinara, Užicu 61.000.

Tokom poslednjih desetak godina u Pančevu su renovirani sportski centar, Narodna bašta, plaža na Tamišu, otvoreno je i više velikih marketa i tržnih centara. Pančevci su dobili i brojne sportske objekte, bazene i teretane, a jedino što eventualno nedostaje su privatni vrtići.

Cena kvadrata u Pančevu

Poslednjih nekoliko godina, cena kvadrata u Pančevu porasla je i više od 50 odsto. Cena novogradnje skočila je sa 800 do 950 evra po kvadratu, na 1.100 do 1.400 evra. U Pančevu se i danas, na svakom koraku grade nove zgrade, a da zainteresovanih kupaca ima, pokazuje i to da investitori stanove prodaju i pre završetka izgradnje.

Starogradnja je takođe dobila na ceni. Tako, sa prosečnih 500 ili 600 evra po kvadratu, sada pojedini prodavci cene svoje stanove u starogradnjii i do 900 evra.

"Pančevo će tek da oživi"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u Pančevu nedavno posetio novu fabriku i istraživačko - razvojni centar nemačke kompanije "Brose" na čijem je postavljanju kamena temeljca nedavno najavljeno je da će prosečna neto plata, u ovoj firmi, dostići do 1.700 evra.

- Sa najvišim platama, sa 41 odsto radnika sa visokom stručnom spremom. Pančevo će tek da oživi, to je kao neko neverovatno mesto. Kada se izgradi planirana obilaznica Pančevo će biti mesto kao u raju - istakao je predsednik.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.