Oporavak privrede uz nove investicije potvrda uspeha naših privrednika
Boško Vučurević, Foto: Privredna komora Vojvodine

privredna komora vojvodine

Oporavak privrede uz nove investicije potvrda uspeha naših privrednika

Nakon prošlogodišnjih kriznih perioda , spoljnotrgovinska robna razmena AP Vojvodine vratila se na prethodnu putanju rasta i nadmašila razmenu koja je ostvarena u istom periodu 2019. godine istakao je predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević

Objavljeno:

Godinu na izmaku , nakon zastoja tokom cele prošle godine , izazvanog širenjem pandemije koronavirusa u ekonomskom smislu može se oceniti kao putanja održivog rasta. Tome u prilog ide činjenica da je bruto domaći proizvod Republike Srbije dostigao pretkrizni nivo još u prvom tromesečju tekuće godine.

Nakon prošlogodišnjih kriznih perioda , spoljnotrgovinska robna razmena AP Vojvodine vratila se na prethodnu putanju rasta i nadmašila razmenu koja je ostvarena u istom periodu 2019. godine istakao je predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević. Industrijska proizvodnja za prvih devet meseci takođe je zabeležila rast od 5, 4 %. Prerađivačka industrija Vojvodine beleži rast zahvaljujući oporavku izvozno orjentisanih delatnosti. Što se tiče spoljnotrgovinske razmene u prvih devet meseci vrednost izvoza AP Vojvodine povećana je za 27 % , a nadmašen je izvoz iz istog perioda 2019. za 23 %.

PKV
foto: Privredna komora Vojvodine

Privredna komora Vojvodine je u protekloj godini kroz više stotina skupova pružila mogućnost privrednicima da razgovaraju kako o kriznim tako i svim drugim temama i problemima koji su se u proteklom periodu nametali. Radili smo na spajanju privrednika što putem onlajn platformi što na sajmovima , koji su u ovoj godini bili mogući. Zajedno sa Pokrajinskom vladom nastavili smo da radimo na promociji naše privrede u regionu i Evropi. Preko naših Udruženja i grupacija bili smo otvoreni za inicijative koje smo upućivali Privrednoj komori Srbije i na taj način uticali na izmenu propisa .

Naši privrednici, pre svega prevazišli su svojim radom kriznu godinu , na globalnom nivou, a uz pomoć mera države nastavili su uspešno da posluju. Privreda nijednog trenutka tokom krize izazvane koronavirusom nije stala, a na nama je da budemo na usluzi i da stvorimo što bolji poslovni ambijent kako bi upravo uspešni privrednici imali svoje mesto i doprineli ukupnom razvoju Republike Srbije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.