Premijer Vučić otvorio kinesku fabriku u Ćupriji
Foto: Vlada Srbije

Nova radna mesta

Premijer Vučić otvorio kinesku fabriku u Ćupriji

Svečanosti puštanja u rad jedne od mašina, što je označilo i zvaničan početak rada fabrike, prisustvovali i ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji Li Manćang, vlasnik kompanije Džang Džinguo i predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić
Objavljeno: 13:53h

Kineska kompanija "Eurofiber" otvorila je danas u Ćupriji novi proizvodni pogon u prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Svečanosti puštanja u rad jedne od mašina, što je označilo i zvaničan početak rada fabrike, prisustvovali i ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji Li Manćang, vlasnik kompanije Džang Džinguo i predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Kineski investitori uložili su u novi proizvodni pogon oko milion evra.

Kineska kompanija "Eurofiber" objavila je početkom seprembra konkurs za prijem administrativca i 30 proizvodnih radnika koji su prošli obuku i počinju da rade u fabrici koja se nalazi u bivšim pogonima Ingrapa.

Kako su kineski investitori najavili, predviđena je i izgradnja sopstvene hale površine oko 20.000 metara kvadratnih u Industrijskoj zoni Ćuprije, u kojoj bi trebalo da bude zaposleno više stotina radnika.

Novozaposleni su rekli da su većinom bili na Birou za nezaposlene i da veruju da će novootvorena fabrika biti uspešna i pomoći Chupriji i okolini da napreduje i da ljudi ostanu da žive u tom kraju.

- Radio sam 20 godina u livnici u Ćurpiji a poslednjih sedam nigde. Ova fabrika je velika stvar za Chupriju jer je to mali grad koji je nekada imao industriju i koja je pozatvarana - rekao je Bojan Nikodijević, novi radnik u kineskoj fabrici.

On je zahvalio i lokalnoj samoupravi i investitoru što su fabriku, koja proizvodi prediva, otvorili baš u tom mestu, jer veruje da će građani Ćuprije osetiti boljitak.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.