Knežević: Rak rana nam je nezaposlenost, planiramo da je spustimo na 11 odsto
Foto: FoNet

na dobrom smo putu

Knežević: Rak rana nam je nezaposlenost, planiramo da je spustimo na 11 odsto

- Nezaposlenost smo spustili sa 26 na 15,2 odsto i ostvarili suficit budžetu od 300 miliona evra - tvrdi ministar privrede
Objavljeno:

Ministar privrede Goran Knežević rekao je danas da je rak rana Srbije u ovom trenutku visoka nezaposlenost i da je plan da se u narednom periodu smanji na 11 odsto.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Nezaposlenost smo spustili sa 26 na 15,2 odsto i ostvarili suficit budžetu od 300 miliona evra. Srbija je na dobrom putu i to su potvrdili i Medjunarodni monetarni fond i Svetska banka" rekao je Knežević novinarima na Skupštini Unije poslodavaca Srbije o dostojanstvu rada i održivom razvoju.

On je dodao da će Vlada Srbije raditi na poboljšanju privrednog ambijenta. Ministar je istakao i da su postignuti dobri rezultati u restrukturiranju javnih preduzeća jer je 140 firmi bilo pod zaštitom države a sada se isplaćuje pomoć jedino Resavici, zbog socijalnog mira. Po rečima Kneževića, formirane su radne grupe i utvrđeni rokovi za svako problematično javno preduzeće i da će biti preduzeto sve da ona ne budu teret za državu i za budžet.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.