Od januara VRAĆAJU TV PRETPLATU, a evo i promena koje slede!
Foto: Profimedia, Damir Dervišagić

Udar na budžet

Od januara VRAĆAJU TV PRETPLATU, a evo i promena koje slede!

Odmah prilikom uvođenja te stavke, otvorena je i mogućnost da pojedini potrošači budu oslobođeni plaćanja, a da bi se to ostvarilo, potrebno je predati zahtev
Objavljeno: 14:44h

Od januara ove godine račun za električnu energiju svim potrošačima je 150 dinara viši jer toliko iznosi taksa za javni medijski servis.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ta taksa sastavni je deo računa za struju i mora se plaćati jer se u suprotnom obračunava kao dug za električnu energiju.

Odmah prilikom uvođenja te stavke, otvorena je i mogućnost da pojedini potrošači budu oslobođeni plaćanja, a da bi se to ostvarilo, potrebno je predati zahtev.

Poslednjih nedelja potrošačima, podnosiocima zahteva za oslobađanje plaćanja takse za javni medijski servis počela su da stižu rešenja kojima se obaveštavaju o tome da li je zahtev prihvaćen ili ne.

Prema rečima rukovodioca Službe RTV takse Igora Ristića, do sada je u Vojvodini primljen veliki broj zahteva za oslobađanje takse za javni medijski servis, od kojih su mnogi rešeni pozitivno pa će potrošačima do sada uplaćen novac biti obračanat kao preplata.

Do sada je RTV-u predato više od 10.000 zahteva za oslobađanje takse za javni medijski servis, a najviše potrošača to je učinilo u martu i aprilu”, kaže Ristić.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.