EU Srbiji dala 40 miliona evra pomoći zbog migranata
Foto: Reuters

Pomoć međunarodne zajednice

EU Srbiji dala 40 miliona evra pomoći zbog migranata

Šef Delegacije EU Majkl Devenport je rekao da "Srbija... pruža važan doprinos rešavanju migrantske krize na odgovoran i human način" i da "EU podržava vlasti u Srbiji na svim nivoima kako bi se smanjio uticaj krize na lokalne zajednice"
Objavljeno: 11:35h

Evropska unija je od septembra 2015. dala 40 miliona evra bespovratne pomoći za podršku Srbiji u upravljanju izbegličkim i migrantskim tokovima, saopštila je danas Delegacija EU u Beogradu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Šef Delegacije EU Majkl Devenport je rekao da "Srbija... pruža važan doprinos rešavanju migrantske krize na odgovoran i human način" i da "EU podržava vlasti u Srbiji na svim nivoima kako bi se smanjio uticaj krize na lokalne zajednice". On je rekao i da "delegacija EU i Vlada Srbije zajedno rade na utvrđivanju prioritetnih potreba kako bi se 40 miliona evra pomoći iskoristilo na najbolji način". "Narednih meseci i godina Srbija će imati koristi od značajnih dodatnih finansijskih sredstava u oblasti migracija i upravljanja granicama", rekao je Devenport, navodi se u saopštenju. Više od 10,7 miliona evra dato je za radove na izgradnji i rekonstrukciji centara u Preševu, Šidu, Adaševcima, Subotici, Principovcu, Krnjači, Bosilegradu, Pirotu, Dimitrovgradu i Bujanovcu za planirane radove u Šidu i Padinskoj Skeli, kao i za opremu, mobilne timove, potrepštine i namešta

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.