Cirkus zvani Srbija: Firma predsednika opštine Sečanj od posla sa opštinom zaradila 21 milion dinara!
Foto: Printskrin/Youtube/RTV

Smaraju ga novinari

Cirkus zvani Srbija: Firma predsednika opštine Sečanj od posla sa opštinom zaradila 21 milion dinara!

Četvrtina kapitala „Mona D.O.O“, preduzeća od kog opština godinama kupuje gorivo, u vlasništvu je Predraga Miloševića. Polovinu preduzeća poseduje njegova majka Jovana Milošević, a preostala četvrtina je u vlasništvu njegovog rođenog brata Miroslava Miloševića
Objavljeno: 11:35h

Opština Sečanj od 2013. godine do početka septembra ove godine, kupila je gorivo vredno 21,37 miliona dinara od firme „Mona“ iz Sečnja, koje je delom u vlasništvu predsednika opštine Predraga Miloševića Karasija, a delom u vlasništvu članova njegove porodice, pokazalo je istraživanje VOICE-a.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Četvrtina kapitala „Mona D.O.O“, preduzeća od kog opština godinama kupuje gorivo, u vlasništvu je Predraga Miloševića. Polovinu preduzeća poseduje njegova majka Jovana Milošević, a preostala četvrtina je u vlasništvu njegovog rođenog brata Miroslava Miloševića,koji je ujedno i jedan od zastupnika firme.

Dokumenti Uprave za trezor pokazuju da je tokom 2013. godine privatnoj firmi uplaćeno 5,36 miliona dinara, a opštinski novac na račun privatne firme prebačen je 216 puta. Tokom 2014. godine opština je platila Miloševićevoj firmi 5,68 miliona dinara prebacivši novac 73 puta, dok je u 2015. godini isplaćeno 6,86 miliona dinara kroz 234 transakcije. Od početka ove godine,opština je na račun „Mone“ uplatila je 3,52 miliona dinara kroz 117 uplata.

Iako je opština dužna da po Zakonu o javnim nabavkama za kupovinu dobara kao što je gorivo raspiše javnu nabavku i zaključi ugovor, prema dostupnoj dokumentaciji na portalu opštine Sečanj i portalu javnih nabavki ne postoje dokumenta koja bi dokazala da je tokom 2013. godine opština sa Miloševićevom firmom sklopila ugovor putem javne nabavke. Novčane transakcije ipak pokazuju da je opština i 2013. kupovala gorivo od predsednikove firme.

Milošević je u kratkom razovoru za VOICE rekao da je on “ugledan čovek” i upitao kako uopšte mogu da se novinari interesuju za njegove odluke.

”Ja sam predsednik opštine i ne možete me pitati tako nešto. To nije moja firma. Moj otac je posle smrti to nešto podelio, ta pumpa postoji od 1990. godine. Uglavnom, ja imam referenta za nabavke, on je na odmoru do trećeg oktobra, nazovite onda”, rekao je on.

Iako mu je predočeno da ne možemo razgovarati sa referentom o poslovima za koje nije bilo javnih nabavki, kao i to da je svaki ugovor potpisao on lično, Milošević je odbio dalji razgovor.

A on je u sukobu interesa po dva osnova. Zakon o javnim nabavkama prepoznaje sukob interesa, a on postoji jer je Milošević, koji je predstavnik opštine, u isto vreme vlasnik više od jedan odsto kapitala u firmi sa kojom je zaključen ugovor. Sukob interesa je i to što je Miloševićev rođeni brat jedan od zastupnika firme sa kojom posluje opština.

(Espreso.co.rs / VOICE)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.