Šta se dešava sa malim aerodromima u Srbiji? Dozvolu imaju čak 22!
Foto: Nebojša Mandić

Sve više letova iz Srbije

Šta se dešava sa malim aerodromima u Srbiji? Dozvolu imaju čak 22!

Jedan od najvažnijih poslova koji bi mali aerodromi trebalo da preuzmu od "Nikole Tesle" je pružanje usluga lou-kost kompanijama
Objavljeno: 12:18h

Dozvolu Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije za korišćenje trenutno imaju 22 aerodroma, objavljeno je u novom broju časopisa Biznis i finansije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ocenjeno je da bi razvoj malih aerodroma u Srbiji doprineo rasterećenju beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", jačanju privrede, turizma i saobraćaja ali i razvoju celog regiona u kojem je ta vazdušna luka smeštena.

Pored beogradskog aerodroma, do sad je u potpunosti sve uslove ispunjavao samo aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu, dok se većina drugih malih aerodroma koristi uglavnom za avio-taksi, ili letove za sopstvene potrebe. O razvoju malih aerodroma ubuduće bi trebalo da se stara preduzeće Aerodromi Srbije koje se bavi osposobljavanjem postojećih većih vojnih i mešovitih aerodroma za prihvat putnika i robe. Jedan od najvažnijih poslova koji bi mali aerodromi trebalo da preuzmu od "Nikole Tesle" je pružanje usluga lou-kost kompanijama. Prošle godine je sa niškog aerodroma lou-kost kompanija Vizer otvorila redovne linije za Bazel i Malme, a nedavno je u Niš došao i Rajaner. Novi važan zadatak za niški aerodrom je, kako prenosi časopis Biznis i finansije, razvoj kargo saobraćaja. Nedavno je u Niš dopremljena specijalizovana mašina za utovar i istovar tereta iz aviona, koja može da opslužuje širokotrupne letelice što bi olakšalo investitorima u tom području da efikasnije dopremaju repromaterijal i drugu robu, koja je do sada stizala uglavnom preko beogradskog aerodroma.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.