Za plakanje: Za koliko godina prosečan Srbin zaradi najjeftiniji stan u Beogradu na vodi?
Foto: Beobuild.rs

težak račun

Za plakanje: Za koliko godina prosečan Srbin zaradi najjeftiniji stan u Beogradu na vodi?

Jasno je da ovaj kompleks nije ni zamišljen da u njega useli "obična raja", ali su kontrasti između praznih srpskih novčanika i velelepnih, doduše još uvek imaginarnih kula - ogromna
Objavljeno: 12:49h

Najjeftiniji stan koji se može kupiti u kompleksu Beograd na vodi košta 156.000 evra, izjavio je generalni direktor Nikola Nedeljković.

Najjeftiniji stan u BG na vodi - 156.000 evra!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Mi smo, pomalo mazohistički, izračunali koliko prosečnih srpskih plata je potrebno da se kupi ovaj stan.

Ako zarađujete prosečnu platu u Srbiji, od 46.000 dinara, i celu dajete za otplatu stana - 35 godina ćete raditi samo za najjeftiniji stan u kompleksu "Beograd na vodi".

foto: Beobuild.rs

A malo je izgledno da dobar deo stanovništva zaradi tih prosečnih 46.000 dinara, a još manje da ima luksuz da celu platu daje na otkupljivanje gajbe. Da ne pominjemo broj ljudi u Srbiji koji imaju ovaj iznos sad i odmah.

Jasno je da ovaj kompleks nije ni zamišljen da u njega useli "obična raja", ali su kontrasti između praznih srpskih novčanika i velelepnih, doduše još uvek imaginarnih kula - ogromna.

Za dve hiljade evra više, u odnosu na cenu ovog stana u Beogradu na vodi, sudeći prema oglasima na sajtovima za nekretninu, u Kragujevcu možete kupiti 4 stana:

Pogledajte prve fotke novog bloka 18, koji niče u BG na vodi! (FOTO)

foto: Aleksandar Jovanović Cile

35 kvadrata - 30.000 evra

63 kvadrata - 53.500 evra

45 kvadrata - 26.500 evra

71 kvadrat - 48.000 evra

------------------------------------

158.000 evra

Umesto najjeftinije stambene jedinice u projektu na obali Beograda, i to sa jednom spavaćom sobom, ako odaberete neki drugi deo grada, poput Mirijeva, i u prestonici možete postati vlasnik 4 nekretnine: primera radi novogradnja od 65 kvadrata na Mirijevu košta 63.000 evra, a oni sitniji, od duplo manje kvadrata i do trideset hiljada.

foto: Fonet

Da se razumemo, stan u Beogradu na vodi, kada se izgradi, biće stvar prestiža. Ipak, nisu mnoge javne ličnosti Srbije najavile kupovinu nekretnina u ovoj kuli.

Niko se nikad nije sprdao s Beogradom na vodi kao on! Genijalan predlog srpskog arhitekte! (FOTO)

Štampa je pisala da će ruski tajkun Andrej Meljničenko obradovati svoju dragu, bivšu "modelsicu" Sandru Meljničenko, stanom na poslednjem spratu zgrade.

No i ova, i ostale kupovine će verovatno proći tajno.

Prodaja stanova je u toku, a iz Belgrade waterfronta vas pozivaju da se na sajtu prijavljujete za ove stanove, ostavljajući lične i kontakt podatke.

( A.K. )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.