Kilogram ovog voća kao kilogram mesa: Građani kupuju po jedan komad dnevno!
Foto: Filip Plavčić

skupoća

Kilogram ovog voća kao kilogram mesa: Građani kupuju po jedan komad dnevno!

U ponudi je trenutno limun iz Argentine i južne Afrike, a veliki troškovi prevoza su, tvrde stručnjaci, svakako uticali na cene
Objavljeno:

Limun sada vredi kao kilogram mesa. Kilogram se u radnjama i na pijačnim tezgama nudi po ceni od 350 do čak 500 dinara.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Stručnjaci kažu da će već sredinom meseca ovo voće sigurno biti jeftinije, jer mu počinje sezona, ali naglašavaju da su cene "zakiselili" i trgovci svojim maržama.

Super Srba! Srbija dobila prvog superheroja za koga su Supermen i Betmen mala deca! (FOTO)

foto: Profimedia

U ponudi je trenutno limun iz Argentine i južne Afrike, a veliki troškovi prevoza su, tvrde stručnjaci, svakako uticali na cene.

- U ovom periodu limun ima jaču cenu, jer mu nije sezona. Trenutno u našoj ponudi je između četiri i šest tona ovog citrusa. Stabilizacija cene očekuje se od sredine septembra, kada ćemo početi da uvozimo limun iz Turske, dok uvoz iz Grčke očekuje tek od oktobra - kažu u Veletržnici Beograd.

foto: ilyke.co

Podaci Veletržnice pokazuju da je u ovom periodu limun za kupce na veliko koštao od 200 do 230 dinara, ali da je ponuda bila bogatija. Pre dve godine limun je trgovce koštao između 270 i 300 dinara, pa je u radnjama dostizao cenu 400 dinara.

- Bukvalno uzmu jedan limun i to plate. Čitave godine prodaja limuna ne ide. Skup je u veleprodaji, a s druge strane, nema para - kaže prodavac.

(Espreso.co.rs/ Večernje Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.