Ispovest radnice iz Vranja iz fabrike u kojoj piju lekove da izdrže maltretiranje: Bila sam rob, a sad sam jadna, bedna i ponižena! (VIDEO)
Foto: Printskrin/N1

Dobila otkaz nakon protesta

Ispovest radnice iz Vranja iz fabrike u kojoj piju lekove da izdrže maltretiranje: Bila sam rob, a sad sam jadna, bedna i ponižena! (VIDEO)

“Ja sam bila jedina koja sam glasno rekla da li je ovo demokratija ili je možda robovlasničko društvo a da mi to ne znamo. Mi smo jeftina radna snaga, dokle više prekovremenog rada”, kaže radnica Gabrijela Krstić
Objavljeno: 07:53h

Radnici fabrike obuće Geox iz Vranja su mašine zaustavili u ponedeljak kada je isteklo osmočasovno radno vreme, jer kažu da bez zakonske osnove stalno rade i po više od devet sati dnevno, šest dana u nedelji. Iz kompanije i dalje nema odgovora, a nakon vanrednog inspekcijskog nadzora, smanjen je broj prekovrenenih radnih sati.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Od oko 1.000 radnika, koliko ih je iz protesta zaustavilo mašine, o tome čime su nezadovoljni direktorki je govorila jedna radnica.

Skandal u Srbiji: Ljude koji su zbog posla morali da piju lekove, sada primoravaju na nešto 3 puta gore!

Ja sam bila jedina koja sam glasno rekla da li je ovo demokratija ili je možda robovlasničko društvo a da mi to ne znamo. Mi smo jeftina radna snaga, dokle više prekovremenog rada”, kaže radnica Gabrijela Krstić.

Radnici Geoxa su anonimno prijavili poslodavca, a oglasila se i inspekcija!

Zahtev je bio da uz produženo radno vreme dobiju više od polučasovne pauze. Umesto pauze, dobila je otkaz.

“Ja sam bila svesna toga i htela sam da idem do kraja. Želela sam da zaštitim i sebe i one ljude dole koji su izuzetno vredni i pošteni. Samim tim što rade za minimalac da se prekine ta tortura od devet sati dnevno. To je stvarno preterano”, kaže Krstić.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.