MMF: Ekonomski oporavak Srbije prevazišao očekivanja!
Foto: Shutterstock

blago nama

MMF: Ekonomski oporavak Srbije prevazišao očekivanja!

Bord izvršnih direktora MMF-a zaključio je kombinovanu četvrtu i petu reviziju stend baj aranžmana koji ta institucija ima sa Srbijom
Objavljeno: 12:41h

Ekonomski oporavak Srbije prevazišao očekivanja, poručili su iz MMF.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Zamenik direktora MMF Tao Zeng objasnio je da su do dobrih rezultata doveli napori da se osnaže javne finansije, unaprede strukturne reforme i da se poveća poverenje investitora. Ipak, pojedine slabosti i dalje ostaju, poput visokog nivoa javnog duga i izazova vezano za dugotrajne strukturne reforme u neizvesnom spoljnom okruženju.

foto: Stock

- Ključna puna implementacija mera predviđenih programom, jer će se tako ojačati temelji za zdrav i sveobuhvatan rast, i stabilizovati javni dug - ističe Zeng. Bolji fiskalni rezultati, primetio je, nastavili su da se nižu i u 2016. podržani jačom prihodnom stranom i čvrstom kontrolom troškova. - Izazov je da se održi fiskalno prilagođavanje i da se javni dug preusmeri na silaznu putanju - rekao je Zeng. Završetak prve faze racionalizacije javnog sektora pomoći će da se održi nivo izdataka za plate u 2016. godini, rekao je on, a dalja optimizacija će biti vođena dubinskim funkcionalnim analizama.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.