Gugl prodao sav srpski paradajz koji je propadao! Evo i kako!
Foto: Dado Đilas, Google printscreen

internet pijaca

Gugl prodao sav srpski paradajz koji je propadao! Evo i kako!

Igor Ristić, diplomirani inženjer objasnio je kako je Gugl uspeo da proda sav srpski paradajz
Objavljeno:

- Krajem juna meseca cena paradajza na leskovačkoj kvantaškoj pijaci je bila 60 dinara. Sa povećanjem temperature u plastenicima u Jablaničkom okrugu paradajz je počeo naglo da zrije, veće količine su ponuđene na pijaci i cena proizvoda je pala na 20-25 dinara - počinje Ristić svoj tekst.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Leskovački informativni portali su ovu vest objavili 06.07.2016. godine i izvestili javnost o trenutnoj ceni paradajza. Počinje lavina natpisa o bacanju paradajza i gubicima leskovačkih povrtara.

Štampani mediji i internet mediji u Srbiji počinju da više izveštavaju o trenutnoj ceni paradajza. Google kao pretraživač indeksira stranice i stavlja ih na prvo mesto. Kucanjem reči "paradajz" i "cena" dolazimo do rezultata pretrage. Sve informacije koje se objave preko interneta su globalne, jedan od primera je i kampanja vazana za veliki pad cene paradajza.

Otvorite oči! Ovo je najnoviji način kako nas varaju u buticima! (FOTO)

foto: Shutterstock

Bugarska i Grčka preko svojih uvoznika koriste trenutnu nisku cenu i počinje izvoz paradajza za Bugarsku, Grčku i Bosnu i Hercegovinu. Polako se smanjuju viškovi paradajza na kvantaškoj pijaci i cena paradajza postepeno počinje da raste. Trenutno se paradajz izvozi za 50-60 dinara po kilogramu.

Ovo je tipičan primer kako internet mediji mogu da utiču na kretanje ponude i tražnje određenih proizvoda. Jedno je sigurno, imali smo sreće da su zemlje u okruženju i njihova tržišta bila zainteresovana za uvoz ovog proizvoda - zaključuje Ristić u tekstu koji je objavljen na sajtu Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Leskovac.

(Espreso.co.rs/psssle.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.