Kuća časti: Telekom i Infostan oprostili dugove građanima!
Foto: Telekom Srbija

za mnoge dobra vest

Kuća časti: Telekom i Infostan oprostili dugove građanima!

Od ukupno milion i po svih izvršnih predmeta pred sudovima u Srbiji, najmanje 650.000 biće obustavljeno, saznaje "Politika" na sastanku predsednika sudova u Novom Sadu.
Objavljeno: 10:18h

Taj broj će sigurno biti i veći jer se još prikupljaju podaci o tome kako su se poverioci izjasnili u roku koji je istekao 1. jula, kada je stupio na snagu novi Zakon o izvršenju i obezbeđenju.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Jedan broj poverilaca opredelio se da izvršne predmete poveri javnim izvršiteljima, drugi deo se odlučio da njihove izvršne postupke završe sudovi, a oni koji se nisu uopšte izjasnili – na taj način su obustavili izvršne postupke.

foto: Petar Lazović

Za sada je poznato da su dva velika poverioca, Telekom i Infostan, odustali od najvećeg broja svojih izvršnih predmeta u sudovima i na taj način oprostili dugovanja velikom broju građana. To je saopštila Nela Kuburović, pomoćnik ministra pravde u Novom Sadu, na sastanku sudija i predsednika sudova sa teritorije Apelacionog suda u Novom Sadu.

- Telekom ima nešto više od 300.000 predmeta i odlučili su da u 300.000 predmeta nastupi obustava, a ostaje oko 17.000-18.000 njihovih predmeta, koje će podeliti između izvršitelja i suda. U Beogradu će nastupiti obustava u više 350.000 predmeta Infostana. Tako ćemo imati rešene predmete na vrlo jednostavan način - rekla je Nela Kuburović.

(Espreso.co.rs/Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.