Cijena prava sitnica: U Srbiji za kolekciju Alan Forda traže 83.000 dinara, u Hrvatskoj 4.000 evra! (FOTO)
Foto: Stock Shutterstock

zlata vredno, ali bukvalno

Cijena prava sitnica: U Srbiji za kolekciju Alan Forda traže 83.000 dinara, u Hrvatskoj 4.000 evra! (FOTO)

O ogromnoj popularnosti ovog stripa dovoljno govori činjenica da iako će se uskoro navršiti pola veka od prvog broja, on je i dalje jedan od najprodavanijih stripova u Srbiji, a i u okolnim zemljama
Objavljeno: 19:42h

Prvi broj serijala o Alanu Fordu u Italiji se pojavio u maju 1969. i prodat je u 22.000 primeraka. Prvobitni scenario nastao je 1967. godine i imao je šest glavnih karaktera: Alan Ford, Sir Oliver, Bob Rock, Šef, Jeremija i Grunf...

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Iako je postao široko popularan u Italiji ubrzo nakon svog početnog izdanja, ostao je relativno nepoznat van Italije. Francuska, danska i brazilska izdanja su brzo podbacila, što i ne čudi jer su u romanu, podsmehu izvrgavana društva kojima su i same te države pripadale. U SFR Jugoslaviji strip postiže ogroman uspeh gde postaje i ostaje jedan od najpopularnijih stripova na njenim prostorima.

Asteriks, Iznogud, Hogar: 10 strip junaka od kojih vam se kez odmah navlači na lice! (FOTO)

Sto mu gromova! Najjači stripovi našeg detinjstva! (FOTO)

foto: Reprint

Grupa TNT je ime grupe tajnih agenata koji posluju iz prodavnice cveća u Njujorku, SAD, koju oni koriste kao paravan za izvođenje svojih zadataka. Oni su nesposobni i lenji, ali takođe i inteligentni i lukavi, naročito kada to odgovara njihovim ličnim interesima.

O ogromnoj popularnosti ovog stripa dovoljno govori činjenica da iako će se uskoro navršiti pola veka od prvog broja, on je i dalje jedan od najprodavanijih stripova u Srbiji, a i u okolnim zemljama.

A šta mislite, koliko iznosi najveća cifra po kojoj ih prodaju? Nas je oduvala, i vas će!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.